Развалиха концесията на ст. "Христо Ботев"

Стадионът в Пловдив става общински

Развалиха концесията на ст. "Христо Ботев" | StandartNews.com

Концесията на стадион "Христо Ботев" бе официално развалена по взаимно съгласие на днешната сесия на пловдивския общински съвет, съобщават plovdiv24. Това стана с 37 гласа "за", 1 "против" и 8 "въздържал се".

Клубът поиска прекратяване на сделката, тъй като срещу дружеството имало заведени множество дела за връщане на суми на дружества, финансирани от фалиралата КТБ, а задълженията били в огромни размери. 

Ботев не е плащал концесионно възнаграждение за 2016, 2017, 2018 и 2019 година, което е с общ размер 289 354, 65 лева, както и лихва за забава 34 687,52 лева. При развалянето на сделката концесионната гаранция от 482 000 лева ще се прихване от общината срещу дължимите концесионни възнаграждения и лихви. Инвестиционният проект и направените до момента инвестиции остават в полза на община Пловдив. 

Концесията бе сключена през 2013 година за срок от 35 години. Преди месец премиерът - Бойко Борисов обеща държавно финансиране за довършване строителството на стадион "Ботев", което, за да се осъществи, трябва да бъде развален концесионният договор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай