Радост за България! Тенесист прослави страната

Кой е той?

Радост за България! Тенесист прослави страната | StandartNews.com

Тенесистът Илиян Радулов, който е под номер 6, стигна до втора победа. Той се класира за третия кръг на сингъл при юношите на турнира по тенис от Големия шлем "Уимбълдън".

Българинът се наложи над 38-ия в световната ранглиста за юноши Матич Крижник (Словения) с 6:4, 5:7, 6:4 след два часа и 25 минути игра.

Това бе четвърта победа от четири мача за Радулов срещу този противник. В първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис той елиминира Пол Барбие Газьо от Франция с 4:6, 7:6(4), 6:3.

Срещу Крижник Илиян Радулов поведе след два пробива за 5:2 в първия сет. Крижник върна един пробив, но българинът затвори първата част за 6:3 при третия си сетбол. Радулов имаше една възможност за пробив при 2:2 и две възможности при 3:3 във втория сет, но не успя да се възползва. Той допусна пробив в края и отстъпи с 5:7.

При равенството 1:1 сета срещата беше прекъсната за близо два часа заради дъжд.

Веднага след подновяването на играта Илиян Радулов поведе с 1:0 след ранен пробив в решаващата трета част. Той затвърди за 2:0, но допусна обрат за 2:3. Българинът отново излезе напред в резултата с пробив за 4:3. При 5:3 Радулов сервира за спечелване на мача и с гейм на 15 се класира за следващата фаза.

За третия кръг на сингъл при девойките преди ден се класира Росица Денчева. По-късно днес тя ще изиграе мача си от първия кръг в турнира на двойки в тандем с Аня Мърти от САЩ, а срещата на Ива Иванова и полякинята Малвина Ровинска беше отложена за утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай