Пускаме тежката артилерия в Москва

Демирева, Иванов и Лалова излизат в битка за финалите

Пускаме тежката артилерия в Москва | StandartNews.com

Москва. Днес е денят, в който ще стартират най-много български атлети на 14-ото световно първенство. С тях са свързани и шансовете ни за класиране на три финала. Първа в сектора на скок височина за квалификацията излиза талантливата Мирела Демирева. От 8.40 ч. българско време тя ще гони личен рекорд от 1,95 м, колкото е нормата за финал.

В 9.20 ч. стартира квалификацията на звездата ни на гюле Георги Иванов. Той ще трябва да тласне гюлето на постижимите за него 20,65 м. От записаните за участие само 6 имат по-добри постижения от него през 2013 г. Всички обаче знаем, че Гошо вече се утвърди в елита на гюле и няма да изненада никого с пореден резултат над 21 м в Москва.

Ивет Лалова се завръща на "Лужники" за сериите на 200 м. Най-бързата европейка на 100 м на световното ще е в последната седма серия в 10.37 ч., като за място на полуфинала, който е пак днес от 18.45 ч., й е нужно класиране сред първите 3 в серията или време сред трите най-бързи от тези, които не продължават по право.

Очаква се за днес жегата в Москва да отстъпи място на желания хлад. Температурата, която до вчера бе 25 градуса, днес ще падне на 18.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай