Пулев отново грабна европейската титла (ВИДЕО)

Пулев отново грабна европейската титла (ВИДЕО) | StandartNews.com

Българинът Кубрат Пулев победи Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF.

 Кобрата доминираше в по-голямата част от мача срещу британеца в Хамбург и така триумфира за втори път в кариерата си с титла на Стария континент.

Пулев стана шампион в най-престижната категория за втори път след 2012 година, когато за първи път завоюва титлата, побеждавайки Александър Димитренко от Украйна.

Професионалният ни боксьор демонстрира по-добра кондиция и остана свеж до края на срещата, а Чисора не издържа на темпото на Пулев. На няколко пъти реферите предупредиха британеца за поведението му на ринга, пише gong.bg.

В хода на двубоя Кубрат Пулев пласира няколко отлични удара и така постепенно наложи преимуществото си без да губи контрол върху срещата, с изключение на някои проблясъци на британеца във втория рунд и особено в деветия.

Първият съдия даде 116:112 удара в полза на Кубрат, втория обаче отсъди в полза на Дерек Чисора - 115:113, но решението на третия рефер също бе в полза на Кобрата - 118:110 удара и така победата на Пулев бе подпечатана, пише gong.bg.

Успехът на Кубрат Пулев срещу Чисора означава и шанс да стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация.

Кубрат вече има в актива си 23 победи (12 с нокаут и 1 загуба), а това бе трета поредна победаза българина под ръководството на треньора Ули Вегнер.

„Спечелих с добрата защита, с концентрацията, с дисциплинираната игра", заяви Пулев пред Нова телевизия минути след победата.

"Искам да кажа едно голямо „Благодаря!" на българите", каза още той.

Веднага след мача за европейската титла боксьорът Дерек Чисора бе откаран в болница. По време на двубоя Чисора отнесе няколко сериозни удара от Пулев.

При обявяването на победителя се забеляза, че дясното око на британеца е почти затворено. Все още не е ясно дали това е причината за постъпването му в болница.

Чисора не присъства на пресконференцията след мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай