ПСЖ се тресе! Бомбеният отряд на Мбапе готви бунт

Звездата е в група от 15 играчи, които са отделени от първия отбор

ПСЖ се тресе! Бомбеният отряд на Мбапе готви бунт | StandartNews.com

Пари Сен Жермен се тресе в бурята, която бе завихрена от Килиан Мбапе и отказа му да удължи договора си. С оставащи 12 месеца до края на контракта, клубът опитва да го продаде, но засега удря на камък. Самият играч е готов да остане още година, след което да си тръгне без трансферна сума, пише corner.dir.bg.

Но не е само сагата около Килиан, която дестабилизира ситуацията в ПСЖ. Оказва се, че нападателят е в група от 15 играчи, които са отделени от първия отбор, тренират с други наставници, а не тези в щаба на Луис Енрике, и бяха оставени извън азиатското турне в Корея и Япония.

Те бяха наречени от френските медии "бомбения отряд" - идва от "loft", което означава нещо сходно на френски език, а е и термин във футбола. Отборите имат позволение да създават такива отделни групи от играчи, които не тренират с първия тим, защото нямат дублиращи състави. Но е символично, защото, както пише "Екип", този отряд наистина е като цъкаща бомба в клуба. Четирима от тях са със звезден статут и или ще взривят клуба с бунт, или трябва да бъдат продадени. Защото от 2 септември, след затварянето на трансферния пазар, правилото за "loft" не важи и клубът е длъжен да ги върне с останалите в тренировките на първия тим, щом са регистрирани със статут за него.

Бомбеният отряд

Арнау Тенас (вратар, взет от Барселона това лято), Колин Дагба (защитник), Нехемиа Велис (халф), Джеиди Гасама (крило), Юлиан Дракслер (нападател, бивш национал на Германия), Джорджиньо Вайналдум (национал на Нидерландия, европейски шампион с Ливърпул), Мутанаби Бодианг (защитник), Матис Рандриамами (нападател), Кени Нагера (нападател), Абду Диало (защитник), Тимоти Пембеле (защитник), Едуард Мишу (халф), Вимой ва Мунгу (вратар), Леандро Паредес (халф, световен шампион с Аржентина преди 7 месеца), Килиан Мбапе.

Последният е суперзвезда в световния футбол, а Вайналдум, Паредеси Дракслер ще са титуляри в отборите от френския елит, без изключение. Тоест с едно - в ПСЖ.

Тази група тренира в базата в Поиси край Париж, готвейки се за... вероятно за новия сезон, въпреки че не е ясно с кой екип ще го проведат.

Защо се получи разривът?

Вайналдум бе под наем в Рома миналия сезон. Паредес го изигра като преотстъпен в Ювентус.

И двамата, както и Дракслер, не са в плановете на Луис Енрике за сезона и това им бе заявено ясно. Мбапе... Ситуацията там е по-сложна, като треньорът иска Килиан да играе, независимо от положението с договора му.

Самият нападател също е готов да го прави, но ръководството нареди да не пътува за Азия с останалите.

Тези четиримата не са за дублиращ отбор и със сигурност няма да се примирят с положението си. Чакат трансфер, ясно е, но ситуацията може да ескалира, ако не се случи. И ако на 2 септември се събудят като футболисти на ПСЖ, които ПСЖ не иска да използва.

Младоците пък също напират да играят. Няколко от тях бяха под наем миналия сезон в сериозни, първодивизионни отбори, и се чувстват готови за мъжкия футбол - очевидно към момента, не в ПСЖ. Но не са съгласни да тренират "за здраве", далеч от Енрике, Неймар и останалите.

Изобщо - сложна ситуация. 25 играчи са в Азия, още 15 - на френска земя. 40 футболисти са твърде много за един отбор, а се очакват поне още двама нови до края на август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай