Псувни по Меси за провала (ОБЗОР от ШЛ)

Псувни по Меси за провала (ОБЗОР от ШЛ) | StandartNews.com

Феновете на "Атлетико" викат любимците си за бис на терена

"Атлетико" съсече "Барселона" с 2:0 и се класира за полуфиналите на Шампионската лига с общ резултат 3:2. Звездата на "дюшекчиите" Антоан Гризман бе над всички като заби и двете попадения. Последните минути на срещата се превърнаха в истинска драма, достойна за латино сапунка. В 87-та минута Андрес Иниеста спря топката с ръка в собственото си наказателно поле. Италианският съдия Никола Рицоли веднага свири дузпа, но не изгони халфа на каталунците.

Наказателният удар бе реализирана от Гризман. Само минута по-късно Иниеста отново прикова погледите към себе си. 31-годишният техничар стреля към вратата, а топката се спря в ръката на Габи, който се намираше в наказателното си поле. Рицоли обаче видя ситуацията по друг начин и поряза "Барселона", отсъждайки фаул в тяхна полза. Грандиозният успех прати феновете на победителите в див екстаз. Те привикаха любимците си на бис, за да могат да им се порадват още малко. Не така стояха нещата за Меси и компания. Играчите на "Барса" попаднаха на засада от разгневените си привържениците. Разярените ултраси сипеха хули и обиди по адрес на провалилите се звезди, като единствено Иниеста бил пощаден от гнева им. "Поемам цялата вина. Затова съм треньор. Съжалявам за феновете и играчите. Нашата цел бе да спечелим всичко. Сега трябва да се изправим. Това е нов тест за нас", коментира след поражението треньорът на "Барселона" Луис Енрике.

"Байерн" поиска купата за Пеп

Пеп Гуардиола е все по-близо да се раздели с "Байерн" по мечтания начин - с трофея от Шампионската лига. Неговите възпитаници врътнаха равен с "Бенфика" (2:2 - 3:2 общ резултат), което ги прати на две крачки от това да изпратят своя треньор с купата на шампионите. Попаденията за португалците отбелязаха Раул Хименес и Андерсон Талиша. За баварците точни бяха Артуро Видал и Томас Мюлер. Чилийският халф бе в страхотно настроение след успеха и поиска да вдигне купата в края на май. "Харесвам такива мачове. Винаги съм амбициран. Искам да стигнем до края и да грабнем трофея", надъха се Видал. Треньорът на "Бенфика" Рио Витория вече крои планове за следващия сезон. "Ако работим здраво, можем да постигнем същия успех отново. Естествено, сега също искахме да продължим напред. Играхме добре във всички мачове, дори и в тези с "Байерн", изфука се спецът. Междувременно стана ясно, че нападателят на немците Роберт Левандовски е претърпял катастрофа миналата неделя. За щастие никой не е пострадал. Според медиите в Германия щетите след пътния инцидент възлизат на 25 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай