Първите думи на Нургюл! Разочарованието е огромно

Много интересни думи и на нейния треньор

Първите думи на Нургюл! Разочарованието е огромно | StandartNews.com

Голямо посрещане за Нулгюл Салимова в родното място!

С питка, с музика и танци село Крепча ще посрещне своята звезда в шахмата Нургюл Салимова. 20-годишната българка спечели сребърен медал от Световната купа в Баку, Азербайджан.

"Играчките й бяха фигурките, Нургюл нямаше други играчки. Стигна до световно ниво благодарение на баща й и дядо й - сподели кметът на Крепча Бахри Алиев пред bTV. - Тя е икона за Крепча, трябва да бъде и за цяла България", каза още кметът.

По думите му, тя не ходи на дискотека, а се занимава само с игра на шах.

Любопитен коментар направи и треньорът на Нургюл - Живко Жечев, според когото тя е изглеждала състарена при награждаването. Спецът сподели, че е разговарял с Нургюл и се е опитал да я окуражи, но тя се чувствала изморена и разочарована от това, че не успя да спечели битката с рускинята Александра Горячкина. А първите й думи са били "Можех да спечеля".

"Умората е голяма, но тя бързо ще се възстанови, сподели Жечев пред bTV. - Аз съм играл на много по-ниско ниво от нея и ми се е случвало на любителски турнир да отслабна с 3 килограма за 7 дни. Без да се затичам и да се изпотя.

Няма спортист, който да е безкрайно щастлив, като го загуби. Мисля, че по-скоро се чувстваше огромната умора, която сега вече й тежи. Ще поспи, ще се възстанови и ще си дойде. Първите й думи бяха "Можех да спечеля", сподели треньорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай