Провал за "Ферари" в Бахрейн, гумите на Маса гърмят

Провал за "Ферари" в Бахрейн, гумите на Маса гърмят | StandartNews.com

Бахрейн. Протестите в Бахрейн продължиха и в часовете преди днешния старт от Формула 1. Демонстранти се сбиха с полицията. Наложи се униформените да ползват сълзотворен газ срещу тълпата. Местните шиите са против режима на сунитското кралско семейство.

През 2011 г. на старта загинаха 35 души, което доведе до отлагането му. Сега членове на британския парламент отново поискаха надпреварата да бъде отменена, но домакините и главния промоутър на Формула 1 Бърни Екълстоун гарантираха, че проблеми няма да има. И

Стартът мина без инциденти. Трикратният световен шампион Себастиан Фетел спечели втората си победа за сезона. Втори и трети се наредиха пилотите на "Лотус" Кими Райконен и Ромен Грожан. Така се повтори подиумът от миналата година. Фетел стартира втори поведе още във втората обиколка и не изпусна лидерството до финала.

Тотален крах претърпя "Ферари". Алонсо се движеше втори, когато DRS-ът му даде дефект и се наложи спешно да влезе в бокса. Механиците не можаха да отстранят повредата, испанецът се свлече до 19-о място и в крайна сметка финишира 8-и. Фелипе Маса пък спука две задни гуми и приключи състезанието 15-и.

Серхио Перес, който направи едно от най-силните си състезания и завърши на шеста позиция, предизвика скандала в бокса на "Макларън". Мексиканецът беше засипан с гневни съобщения по радиото заради прекалено агресивните си атаки спрямо съотборника си Бътън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай