Прокуратурата погна волейбола за кражби

Криминални ченгета влизат в офисите на федерацията

Прокуратурата погна волейбола за кражби | StandartNews.com

София. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери срещу Българската федерация по волейбол. Разследването е по одитния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Ревизорите са се натъкнали на редица нарушения, които сега се проверяват от прокуратурата дали са обект на престъпление във връзка с прилагането на Закона за обществените поръчки.

На този етап досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, но ако има данни за виновни длъжностни лица, срещу тях ще бъде повдигнато обвинение, категорични са от прокуратурата. Разследването е поверено на "Криминална полиция". От АДФИ са констатирали нарушения за непроведени обществени поръчки на стойност 1 465 010,47 лв. без ДДС.

На БФВ са съставени 10 ревизионни акта за административни нарушения, шест от които са директно към председателя на федерацията Данчо Лазаров. В неизпълнените поръчки са включени покупка на самолетни билети, медицински медикаменти и консумативи за националния отбор, хотелиерски и ресторантьорски услуги, закупуване на спортна екипировка, ползване на автомобили и др. Одиторите са открили и на несъответствие между сумата, отчетена като приход от Световната лига през 2011 г. Разликата е над 500 000 долара. От АДФИ не са получили никакъв документ или обяснение от къде идва тази разлика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай