Приказката свърши. Паднахме от Белгия

Тенисистите ни останаха на косъм от осмицата на ATP Cup

Приказката свърши. Паднахме от Белгия | StandartNews.com

България отстъпи с 1-2 победи пред Белгия и приключи участието си в дебютното издание на ATP Cup. В решителния мач на двойки Григор Димитров и Алекс Лазаров загубиха драматично с 6:3, 4:6, 7-10 от Сандер Жиле и Йоран Влиген, които са тенисисти от топ 50 в класацията на двойките.

Националите ни направиха пробив при начален удар на Жиле, с който поведоха с 3:1. При 5:3 Григор сервираше за сета. Стигна се до равенство, но с отличен начален удар първата ни ракета затвори частта.

С отличен печеливш ретур на Димитров нашият дует проби в откриващия гейм на следващата част. В следващата игра българита затвърдиха за 2:0, въпреки че губеха с 15:40, благодарение на чудесните сервиси на Григор. Белгийците върнаха обаче брейка. В десетия гейм Жиле и Влиген пробиха отново, което им донесе и сета.

В дългия шампионски тайбрек първата почивка дойде при 4:2 точки за белгийската двойка. Следващата смяна на половините дойде при 7:5 за съперниците ни. Стигна се до 9:6 и той всичко свърши при втората възможност. Така нашите останаха трети след Великобритания и Белгия и изпуснаха уникалния шанс да влязат в осмицата и в петък да играят с Австралия. Въпреки това воденият от Григор Димитров тим показа уникално израстване и само липсата на шанс им попречи да са сред най-добрите 8.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай