Приемаме Генералната асамблея по таекуондо през 2020

WF изразява недоумение от забавянето на изграждане на европейски спортен център в София

Приемаме Генералната асамблея по таекуондо през 2020 | StandartNews.com

България ще бъде домакин на Генералната асамблея на световната федерация по таекуондо през 2020 година по време на домакинството ни на световното първенство.

Великобритания постави високи стандарти с организацията на планетарния форум, но президента на световната таекуондо федерация д-р Чо е убеден, че българската централа ще се справи не по-зле, въпреки предимството от 20 млнилиона паунда годишно, с които британската федерация разполага.

Във изключително престижния форум, който в момента се провежда в Манчестър страната ни е представена от четирима представители - президента на БФТ и президент на ETU Слави Бинев, вицепрезидента  Димитър Михайлов, председателя на научното звено Димитър Аврамов и члена на УС Виолета Иванова.

Пред президентът БФТ Слави Бинев ръководителя на световната централа Д-р Чо е изявил желание при следващото си посещение у нас да проведе срещи с премиера Бойко Борисов и с министъра на вътрешните работи във връзка с изучаването на таекуондо в бежанските центрове, като превенция срещу престъпността в държавата.

Освен това ръководството на WF изрази недоумение от забавянето на изграждането на eвропейския спортен център в София. Вече повече от година се бави стартиращата процедура по изграждането на центъра, поради административни пречки и процедури. Световните таекуондо лидери са учудени, как е възможно страна членка на ЕС да среща трудности в преодоляването на административни пречки, след като една от основните цели на Европа е насърчаването на развитието на спорта.

Делегатите на конгреса решиха, че квалификациите за олимпийските игри в Токио ще се проведат през април следващата година, което ще даде шанс на състезателите ни да си осигурят директна квота за участие на Игрите. 

Въпросът, който повдигна най-много дискусии по време на Общото събрание, /ete отношенията с Kukkiwon и издаването на дипломи за черни колани. Председателят на отдела по развитие към WT представи доклад, който канализира изпитите за черни колани единствено през националните федерации, поради зачестилите случаи на злоупотреба от изпитващи с лицензи на световната таекуондо централа Kukkiwon. Като част от тази превенциясе очерта бъдещото развитие на таекуондо чрез провеждането на опреснителни треньорски курсове от националните федерации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай