Вторник,

Президентът на УЕФА иска рестарт без зрители

От: Пламен Вълков -
Президентът на УЕФА иска рестарт без зрители
A
A
A

Президентът УЕФА Александър Чеферин вярва, че има възможност за възобновяване на футболните турнири от сезон 2019/20 и изиграването им. Босът на евроцентралата даде интервю за Corriere della Sera. Турнирите в Европа и националните първенства по футбол са спрени за неопределено време поради пандемията на коронавирус.

"По-добре е да играете без зрители, отколкото да не играете изобщо. Футболът носи емоциите и радостта, от които феновете се нуждаят отчаяно", каза Чеферин. "Правилно ли е да се върнете на терена в настоящата спешна ситуация? Ако се спазват мерките за сигурност и властите дадат разрешение, клубовете скоро ще може да възобнови тренировките, но очевидно е, че здравето на феновете, футболистите и всички служители на отбора остава приоритет. Оптимист съм и вярвам, че ще намерим вариант да възобновим първенствата и да ги изиграем. "

На въпроса кога могат да се проведат финалните срещи на европейските купи, Чеферин отговори, че все още няма точни дати и отбеляза, че възможността за провеждането на тези мачове през септември или октомври е малко вероятна за него. „Вярвам, че ще бъде доста трудно да се организира, защото това ще има сериозно влияние върху календара на сезон 2020/21“, добави Чеферин. Засега първата възможност е през август да се изиграят всички мачове от Шампионската лига и Лига Европа.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички