Президентът би тъпана за "Селе"

Президентът би тъпана за "Селе" | StandartNews.com

5 милиона празнуват в Коста Рика, бият жените си

Президентът на Коста Рика Луис Гиермо Солис пощуря и се вряза в тълпата в Сан Хосе, която празнуваше инфарктната победа над Гърция след дузпи 6:4. 5 милиона излязоха по улиците и сътвориха невероятна фиеста.

"Ние трябва да използваме този момент! Важно е хората да почувстват, че могат да постигнат много неща, когато имат талант, желание и ентусиазъм. Доволен съм не само аз, но и цялата страна", обяви Солис, след което взе барабан и започна да го бие в чест на "Селе", както наричат галено националния отбор. Стотици опитваха да си направят снимки с него, но малцина успяха. "Отивам при "Селе"! Вече си направих резервация", обяви Солис на тълпата. Той призова хората да не прекаляват с празнуването, но сам призна, че това ще стане трудно. "Утре е един нормален ден. Не е почивен, но от друга страна, сме свидетели на исторически момент и трябва да го изживеем", каза още държавният глава.

Бизнесът обаче го призова да се спре. Камарата на строителите обяви, че Солис трябва да помисли и за държавата. "Футболът ни направи щастливи, но освен него има и други важни неща. Има стотици проекти, които чакат подпис", обявиха нейните шефове.

Предшественичката на Солис Лаура Чинчила пък забърка скандал. На страницата си в "Туитър" тя прокле Гърция и после бе принудена да се извинява. "Прекалих. Един държавен глава не бива да си позволява такова нещо", призна Чинчила.

30 души бяха задържани за различни престъпления покрай празненствата в Коста Рика. По улиците излязоха 5 млн души. Някои от тях започнаха да буйстват. Петима са трошили наред, а други 5 са набили жените си. Властите задържаха четирима с хероин и 10 за марихуана. Покрай изцепките са ранени четирима души.

Сватба ядоса гърците

Сватбата на Сократис Папастатопулос предизвика много коментари в Гърция. Футболистът на "Борусия" Д бе насрочил 5 юли за дата на венчавката с любимата си Ксанти Стамулаки, от която вече има момиченце. Ако елините бяха продължили напред на световното първенство, щастливото събитие почти сигурно щеше да се отложи. Комшиите обаче се възмутиха и нападнаха в социалните мрежи най-вече майката на булката. Коментарите бяха от типа "Сега Коста Рика и свекървата празнуват", "Кой се обади на Гекас да го поздрави, че изпусна дузпа? Бъдещата съпруга на Папастатопулос" или "Мисля, че видях жената на Сократис със знамето на Коста Рика". Все пак някои припомниха и факта, че на европейското първенство през 2004 г., когато Гърция вдигна трофея, Такис Фисас трябваше да се жени в деня на 1/2-финала срещу Чехия и това донесе късмет.

Героят Навас подлуди грандовете в Европа

Той никога повече няма да бъде анонимен, обяви "Глобо", след като Кейлор Навас хвана шута на Гекас и прати Коста Рика на 1/4-финал. "Арена Пернамбуко" дълго време скандираше името му. Часове след мача Кейлор се превърна в една от най-апетитните хапки на пазара в Европа. За неговия подпис спорят "Ливърпул", "Евъртън" и "Арсенал". "Атлетико" М обяви, че го иска за заместник на Тибо Куртоа. В Португалия пък се очертава битка между "Порто" и "Бенфика" за подписа му. Според "Дейли мейл" причината за интереса към него е апетитната му цена - 8 млн. евро. Тя е записана в договора му.

"Сега той се превръща в най-скъпата сензация, след като Очоа си отиде", обяви "Ас". "Извървях дълъг път, за да стигна до тук. Това е невероятен момент. Сбъдната мечта. Не само на нас, но и на цялата страна. Благодаря на тези, които ме подкрепяха и най-вече семейството ми. Тази победа е за децата ми Гордо и Даниела. Искам да ме помнят с гордост. Надявам се, че нашият успех ще бъде стимул да децата", каза Навас.

Тайната на Навас е скрита в тениса

Вратарят на Коста Рика Кейлър Навас разплака гърците, като хвана дузпата на Теофанис Гекас. Така неговият отбор продължи напред на Мондиала, но медиите извадиха любопитно видео от неговата подготовка. Тайната на отличните му спасявания се крие в тениса. В "Леванте" той спасява удари с малката топка, които бие с ракетата неговият приятел Пабло Андухар. Испанецът е професионален тенисист, достигал до номер 33 в световната ранглиста. Двамата често излизат на терена, за да провеждат хитовите си тренировки.

Сънувах, че вкарвам за победа

обяви Мигел Умана, който отбеляза безпощадно победната дузпа. "Аз вярвам на предсказанията. Затова и не се съмнявах, че ще спечелим. Благодаря на Господ за този гол, но той не е само мой, а и на съотборниците ми. Напрежението бе голямо. Но знаех, че Господ е с мен и съотборниците ми. Той ми го показа с този сън", допълни защитникът.

Руис се примолил за дузпа

след като не фигурирал в първоначалния списък. "Пауло (б.р. Уанчоп) как ще минете без мен. Искам да бия на всяка цена", отсякъл бившият съотборник на Бербатов, който по-късно бе привикан на допинг. Халфът се радва на успеха с разходка по плажа на Ресифе, а компания му правиха дузина фенове.

Репортер стана сензация

в пресложата. Леонел Санди обяви, че не може да пише от вълнение. Костариканецът изпадна с истерия и започна да плаче неистово. "Такова нещо не ми се е случвало. Мислех, че е невъзможно", обяви той. Колегата му Хорхе Мартинес от ESPN пък взриви аудиторията, като си направи селфи в ефир. "Такъв исторически момент не се изпуска и трябва да го запазя", заяви журналистът.

Йоргос Самарас отказал

да бие дузпа на мача срещу Коста Рика, пише пресата в южната ни съседка. Причината не се съобщава. Единствено се предполага, че нападателят на Гърция е бил много уморен. Така треньорът Фернандо Сантош подбрал петицата Митроглу, Христодолопулос, Холебас, Гекас и Карагунис.

Карагунис сложи в малкия си джоб

младоците в гръцкия тим. Ветеранът навъртя за 120 минути в двубоя срещу Коста Рика 13 619 км. 37-годишният Йоргос остави и душата си на терена и по тези показатели задмина всичките си съотборници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай