Представител на ФИФА замесен в измама за стотици млн. долари

Представител на ФИФА замесен в измама за стотици млн. долари | StandartNews.com

Рио де Жанейро. Беше идентифициран представител на ФИФА, който е работел съвместно с престъпна групировка за продажба на хиляди билети на черно по време на последните четири световни първенства по футбол, съобщи инспектор Фабио Баруке от полицията в града, предаде АФП.

Престъпната групировка по първоначални изчисления е прибрала от измамата около 90.5 млн. долара на първенство, а по други медии сумата скача до 101 млн. долара. При полицейската операция по случая са били арестувани 11 пласьори на билети. Полицейската операция е подготвяна от няколко месеца и носи кодовото име "Жюл Риме", кръстена на бившия френски президент на ФИФА, и извършена без знанието на организацията.

Самолчността на служителя остава анонимна, но по данни на разследващите той е имал достъп до офисите на ФИФА, до стадиони и други административни отдели, където е можел да се  снабдява с билети за мачовете. Освен това заподозреният не е от бразилски произход и пребивава в страната само по работа по време на мондиалите. Говорителката на ФИФА Делия Фишер отказа да коментира скандалния случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай