Представиха стадион за 40 млн. евро

Представиха стадион за 40 млн. евро | StandartNews.com

София. Новият стадион в София ще струва общо 40 млн. евро, това стана ясно на официалната презентация за съоръжението в хотел "Радисън". Там германската компания IFS представи проекта и допълни, че капацитетът ще е 30 000 места. Както е известно, планът е новия стадион да бъде построен на сегашния ст. "Славия" в Овча Купел.

Проектът обаче може да се реализира само ако на стадиона играят "Славия", националния отбор и още един клубен тим. "В момента преговаряме с няколко клуба, но ще видим какво ще се случи", обяви представителите на IFS д-р Клаус Бинц и Щефан Хилер.

За момента единственият реален кадидат е ЦСКА. За сега обаче "червените" се дърпат да играят домакинските си мачове в Овча Купел. "Има още време да се намери отбор. 4 до 6 седмици. Ако ли не, ще водим преговори с българската държава да помага. Ако и това не стане, за съжаление парите ще бъдат прехвърлени към друг проект", допълни Бинц.

"Има сключено споразумение между IFS и БФС, националният отбор да играе домакинските си мачове именно на този нов стадион", обяви пък представителят на родната футболна централа Борислав Попов.

На събитието присъства и босът на "Славия" Венци Стефанов. В типичния си стил, той коментира ситуацията с липсващия клубен отбор. "Ами ще направим сборен отбор от журналисти, с които да делим стадиона", изцепи се Стефанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай