Преди златото: Ивет на кръстопът между спорта и танците

Горанова избира каратето пред народните танци

Преди златото: Ивет на кръстопът между спорта и танците | StandartNews.com

Фото БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Олимпийска шампионка - звучи гордо, силно и българско. Особено след като каратистката Ивет Горанова успя да спечели злато от Игрите в Токио. Най-горди от успеха на 21-годишната българка със сигурност бяха баба ѝ и дядо ѝ! 

"Нашето дете си вдигна ръцете и се разрева. Тогава ние повярвахме, че наистина това се случва", разказа баба Мариана пред bTV.

Преди година тя си направила труда да преброи медалите на своята внучка. В къщата има 180 отличия, сред които са и двете бронзови от европейското през 2019 г. и световното първенство през 2018 г.

Радват се не само роднините на Горанова, а и всички в Долна Митрополия, където тя е израснала. Първата ѝ треньорка - Деница Панталеева, обяснява, че също е била на 21 години, когато е започнала да дава наставления на бъдещата шампионка.

"Ивет винаги се е отличавала. Винаги от самото начало е имала един хъс, една спортна злоба. Винаги е искала да бъде първа и просто да се забелязва", казва тя.

Горанова избира каратето пред народните танци, в които също е добра. А за да е на върха, тя следва стриктно не само тренировъчната си програма, а и диетата. В нея бабините мекици не са позволени. Олимпийската шампионка набляга на здравословните салати. 

Цяла Долна Митрополия знае, че тя е дисциплинирана. А гордостта на местните не може да се скрие. Подсказват я сълзите. 

И всички тези хора чакат своята Ивет в неделя, 8 август, за да ѝ връчат титлата Почетен гражданин. И да я аплодират. Както заслужава един шампион!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай