Правят Балкански център по гребане на яз. Пчелина

Правят Балкански център по гребане на яз. Пчелина | StandartNews.com

Балкански център по гребане ще правят община Ковачевци и бългaрската гребна федерация. Идеята била обсъждана от ръководството на община Ковачевци и шефа на федерацията проф. Свилен Нейков. От години националите по гребане тренират на язовир „Пчелина", където е преминавала и предолимпийската подготовка на шампионката по скиф Румяна Нейкова.

В продължение на повече от шест месеца тук тренират състезатели от различни клубове и националния отбор по академично гребане, сподели кметът на общината Васил Станимиров. Сега състезателите ползват под наем бившата база на Техническия университет на язовира, която вече е собственост на Министерството на спорта. Гребната база е ремонтирана основно преди две години , има много добри условия и 25 места за спане.

Освен това общината разполага с нова покрита спортна зала, модерен стадион и 56 места за спане в новопостроени къщи за гости. Всичко това ще бъде предоставено на българските и чуждестранни спортисти, които идват тук да тренират, увери Станимиров. Има всички условия за обособяване на Балкански център по гребане, категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай