Повишиха Кубрат Пулев в лейтенант

Това се случи на специална церемония в Министерството на отбраната

Повишиха Кубрат Пулев в лейтенант | StandartNews.com

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев бе произведен в чин "лейтенант". Това се случи на специална церемония в Министерството на отбраната. Досега той бе сержант от резерва на Въоръжените сили на Република България. 

Пагоните на Пулев бяха връчени лично от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. На събитието присъстваха още заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и вицеадмирал Емил Ефтимов, представители на Министерството на младежта и спорта и други официални гости.

"Благодаря на Министерството на отбраната, на министър Каракачано за повишението. С голямо удоволствие изрекох думите "Служа на Република България". Те не са просто за протокола, а ги казвам от сърце и душа. За мен е част да бъда част от българската армия. За мен е престиж и авторитет и ще направя всичко необходимо да може българската армия да бъде с повече самочувствие и в бойна готовност", каза Кубрат.

Министър Каракачанов пък допълни, че за българската армия е чест толкова известен спортист да е бил част от нея и е носел родната униформа. Той пожела на боксьора ни още много успехи на професионалния ринг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай