Поспишил срещу Синек на финала на Sofia Open

Канадецът обърна Ришар Гаске с 2:1 сета, министър Кралев гледа полуфиналите

Поспишил срещу Синек на финала на Sofia Open | StandartNews.com

Канадецът Вашек Поспишил загуби първия сет в мача си срещу Ришар Гаске (Фр), но въпреки това намери начин да обърне развоя на събитията, за да се наложи в крайна сметка след 6:7(6), 6:2 6:0. Министърът на спорта Красен Кралев, президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, членът на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Гошо Гинчев и изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта във Варна Минко Христов видяха победата на 19-годишния италианец Яник Синер над Адриан Манарино (Франция) в два сета - 6:3 и 7:5. По този начин Синер се класира за първия си финал на турнир от Асоциацията на професионалните тенисисти. Негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Вашек Поспишил (Канада) и Ришар Гаске (Франция).

След успеха си Яник Синер заяви, че е щастлив от достигането на първи финал в своята кариера. Той допълни, че е приятно присъствието на публика по трибуните в този труден период.

Министър Кралев беше запознат с противоепидемичните мерки, които се прилагат по време на турнира Sofia Open. За надпреварата беше позволено присъствието на зрители в “Арена Армеец”, като настаняването е през две седалки отстояние. Всички присъстващи са задължени да носят предпазна маска при престоя си в залата. Кралев се увери, че организацията на турнира е безупречна по отношение на здравните мерките. Те се спазват стриктно от състезателите, техните щабове, официалните лица и публиката. При организирането на надпреварата се следват както действащите разпоредби в България, така и медицинския протокол на ATP, съдържащ правила за провеждане на  турнирите. Основният акцент е опазването на общото здраве. По-рано през деня поставените под номер 1 при двойките Юрген Мелцер/Едуард Роже-Васлен се класираха за финал и си гарантираха място на заключителния турнир на ATP в Лондон. Двамата се наложиха със 7:5, 6:4 над балканския тандем Томислав Бъркич/Марин Чилич. В спор за титлата в София Мелцер и Роже-Васлен ще излязат утре  (14.11) от 12.00 часа срещу британците Джейми Мъри/Нийл Скупски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай