Пореден обрат с Ноле! До няколко часа го задържат отново

Съдът ще вземе решение в неделя

Пореден обрат с Ноле! До няколко часа го задържат отново | StandartNews.com

Австралийският съд отложи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на властите на страната за повторно анулиране на визата и депортирането му. Съдът трябва да се произнесе в неделя сутринта българско време, стана ясно от думите на съдия Антъни Кели, съобщи БТА, позовавайки се на вестник "The Age".

По-рано днес австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук реши да анулира повторно визата на Джокович и да го депортира. Адвокатите на тенисиста заявиха, че възнамеряват да се борят, за да гарантират, че Ноле може да остане в страната по време на производството и да участва в Откритото първенство по тенис на Австралия, което започва в понеделник в Мелбърн.

Нова драма с Джокович! Ще играе ли на Australian Open?

Делото ще отиде във федерален съд в Австралия. Спортистът може да остане в страната, докато съдът не разгледа законосъобразността на решението на министъра да анулира визата му и не вземе окончателно решение по случая. Джокович ще остане на свобода още няколко часа. В 8 часа сутринта в събота той трябва да се яви за разпит пред имиграционните власти. След това ще може да бъде в офиса на адвокатите си, а в неделя сутринта трябва да се яви отново в съда. Това означава, че Джокович ще бъде задържат в събота сутринта, съобщи ББС.

Адвокатите на Джокович са подали искане за промяна на мястото на задържането на техния клиент, позовавайки се на "съображения за сигурност". По време на срещата съдията се съгласи да допълни заповедта, за да могат страните да се споразумеят къде ще бъде временно държан тенисистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай