Попето: Националният отбор не е сиропиталище

Капитанът на България със силни думи след резила

Попето: Националният отбор не е сиропиталище | StandartNews.com

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе болезнено откровен след разочароващата загуба с 2:3 от Косово насред София. Попов не скри критиката си към младите играчи, които според него не се отнасят достатъчно сериозно към футбола. Той акцентира още на проблема с лошата подготовка на юношеско ниво у нас, както и на факта, че според него българите нямаме "чувство за единство".

"Загубихме. Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата, създадоха доста положения оттам и се стигна до неприятния резултат", започна Попов.

"Така се получи, всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им казах, че няма да върнем времето, трябваше да си използваме по-добре моментите, имахме ги. Така се получи, че това, което ни казаха треньорите с дублирането на техните флангови играчи, трябваше да бъдем по-съобразителни."

"Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да е много приятно. Говорих с Десподов, на всеки човек времето му изтича, ще застъпят те, младите, трябва да си променят мисленето, жестоко трябва да си го променят. Може да ги изтрие компютъра."

"Чувствам го близък (Десподов), кой друг играе в европейско първенство? Има още много мачове, да се надяваме на чудо. Никога не сме побеждавали Англия там. Ние нямаме чувство за единство като нация. Президентът не може да бръкне в главите на младите футболисти. Те искат. Трябва да искат. Не може аз на 32 години да им говоря, че трябва да са на терена 30 минути преди тренировка. Аз пъдар ли съм? Националният отбор не е сиропиталище. Едно време, за да те викнат в националния отбор, трябва да имаш поне 10-15 мача в А група. Те искат ли? Не, всеки президент да иска да викат оня-тоя, да вадят списъци. Колко високи топки взехме отпред? Колко? Може да си седим и да си говорим до утре. Жалко, болно ми е. Вината не е във футболния съюз, в треньорите, вината е в желанието на играчите, дали искат?"

"Уличен футбол няма, школи няма, взимат се парите на децата да тренират. Синът ми в Русия тренира в Ростов, 2013 година, трима треньори имат. Какво им даваме на тези деца? Моето поколение сме станали без пари футболисти. Сега, за да имаш дете-футболист, трябват пари. 300-400 лева отиват на месец за детето, лагери, тренировки, екипировка. Страшно е. Трябва да сме по-позитивни. Дано тези малките изкоренят тази простащина. Да има единство. Кога сме се събирали ние? Нямаме чувство за единство."

"На нас това ни е интересно, ние сме такъв народ, мачкани, бутани, все сме оцелявали. За вас е по-добре да пишете за успехи, 6 милиона сме, имаме 3 вестника и 20 сайта, някой като вкара и вие го правите Марадона, няма как да стане. Казал съм го на тях, на треньорите, на вас."

"Гледахте ли техните футболисти къде играят? Това е, което имам да кажа. Може да съм бил малко по-краен, ако съм обидил някой, ще му се извиня", завърши Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай