Полска победа беляза втория етап в Международната колоездачната обиколка на България

Казанлък посрещна за първи път Обиколката като етапен град

Полска победа беляза втория етап в Международната колоездачната обиколка на България | StandartNews.com
  • Казанлък посрещна за първи път Обиколката като етапен град

Матеуш Грабиш от полския отбор Востер спечели втория 108-километров етап от Троян до Казанлък в 70-тата Международна колоездачната обиколка на България, която се провежда с генералното спонсорство на ДЗИ, дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар. За първи път в историята на Обиколката Казанлък е етапен град. Кметът на Община Казанлък - г-жа Галина Стоянова, приветства колоездачите в града на розата и връчи купата на победителя.

Носител на жълтото трико вече е Михал Шуран - състезател на чешкия тим ATT Investments. Мария Бойчева, управител Главна Агенция на ДЗИ Стара Загора, му облече фланелката. Той грабна и бялото трико на червени точки за най-добър катерач в етапа, след атаката на емблематичната височина Шипка с дължина от 13 км, 1-ва категория. Унгарецът Золт Истлщекер и 21-годишният швейцарец Лука Джени продължават да бъдат носители съответно на зеленото и бяло трико за най-добър млад състезател.

Докато жителите и гостите на китния град очакваха с нетърпения колоездачите да прекосят финалната линия, местните велоклубове бяха организирали любителско състезание за деца на възраст 4-14 години, които получиха награди от ДЗИ.

Днес предстои най-дългият етап в Обиколката с дължина от 190,5 км Казанлък – Бургас. Четвъртият етап отвежда състезателите от Бургас до Сливен (114,0 км), а финалът за първи път в историята на Обиколката на България ще бъде в Шумен на 31-ви август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай