Половината играчи на "Локо" се местят в "Ботев"

Половината играчи на "Локо" се местят в "Ботев" | StandartNews.com

Половината играчи на "Локо" (Сф) ще продължат да играят в "Ботев" (Пд), научи "Стандарт". След изпадането на "железничарите" от "А" група и обявеният фалит всички футболисти търсят спасение и се опитват да си намерят нов отбор. "Ботев" не разполагат с много пари, затова се ориентират към играчите на "Локо".

Освен играчи, "канарчетата" се уредиха с шеф от "Надежда". Става въпрос за Георги Марков, твърди "Пловдив Дерби". Бившият защитник е на крачка от завръщане в родния си клуб. "Водим в момента разговори с "Ботев" за поста спортно-технически директор, но засега няма нищо официално. Първо трябва да напусна "Локомотив". Все още съм в УС на отбора. Трябва да напусна и тогава ще мога да започна в Пловдив", заяви Марков. "Ботев" е първият ми отбор, от който тръгнах в професионалния футбол. Дължа много на този клуб", каза още той.

Марков прекарва при "канарчетата" няколко години - от 93-а до 96-а, в които изиграва 65 мача и отбелязва 9 гола. Той е трикратен бронзов медалист с "Ботев" през 1993, 1994 и 1995 г.

В същото време група бизнесмени са готови да издържат "Локо" (Сф) дори и при аматьорите, твърди "Блиц", но не споменава имена. Те вероятно ще станат ясни на 9 юли, когато е насрочено общото събрание на клуба и когато Николай Гигов официално ще сдаде футболната си власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай