Полина Трифонова с изповед за Токио

Смятам, че се представям много достойно, заяви тенисистката

Полина Трифонова с изповед за Токио | StandartNews.com

За първи път от 33 години българска победа в тениса на маса на олимпийски игри. И то не една, а две за един ден в Токио. Постигна ги Полина Трифонова, която се класира за втория кръг на основната схема.

"Здравей, България! Днес беше невероятен ден за мен на олимпийските игри! Много съм щастлива. Чувството е уникално да спечелиш и двата си мача, особено след като 30 години е нямало квота за България. Смятам, че се представям много достойно. Това беше моята цел - да играя, и да мога да покажа, че ние също сме спортна държава и се борим докрай, както го направих днес", каза Трифонова за bTV.

"Вторият мач беше много дълъг и тежък. Всеки мач е тежък на олимпиадата, но за мен този беше особено тежък. Продължи 1 час и 15 минути. Това със сигурност е най-дългият мач през живота ми. Беше доста сложно, но няма как да очакваш на олимпиадата да е лесно. Благодаря на всички българи за подкрепата. Тя се усеща. Четем всички съобщения, благодарни сме. Надявам се, че ще стигнем колкото се може по-напред", добави тя.

В понеделник на 1/32-финалите Трифонова ще срещне китайката Ксяоксин Янг, която е №44 в ранглистата и се състезава за Монако. Мачът е в 6 ч. сутринта.

Трифонова е едва третата българска представителка в тениса на маса на олимпийски игри. Тя е родена преди 29 години в Кубрат, като дълго време тренира в Украйна. След размириците в град Донецк през 2014 г., тя решава да се премести в Германия, където се подготвя за участието си в Игрите.

През 1988 г. в Сеул България е представена от Мариано Луков и Даниела Гергелчева, която участва на олимпийски игри и през 1992 г. в Барселона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай