Подвиг на Лудогорец! Как се добра до класиране напред

Разградчани оглавиха групата си в крайното класиране

Подвиг на Лудогорец! Как се добра до класиране напред | StandartNews.com

Лудогорец се класира инфарктно и през иглени уши за елиминациите в Лигата на конференциите, след като срази с огромна мъка с 1:0 датския си кошмар Нордселанд в последния решителен мач от Група „Н“.

Този успех се оказа достатъчен за родния хегемон да се класира за 1/8-финалите при дебютното си участие в груповата фаза на третия по-сила европейски клубен.

В герой за разградчани за пореден път се превърна Якуб Пьотровски. Полският халф заби скъпоценният гол в 79-ата минута на двубоя.

Така „орлите“ не успяха да си отмъстят най-срамната си загуба с 1:7, регистрирана при визитата в Дания, но сладката победа им осигури участие в Европа и напролет.

Така Лудогорец събра общо 12 точки, като дори финишира първи в класирането.Фенербахче също е  с 12 пункта, но родният шампион е на върха заради показателя повече голове на чужд терен. Нордселанд отпада от турнира, оставайки 3-ти с 10 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
До автора
преди 4 месеца

До автора на поста... Изобщо запознати ли сте със футбола? Или просто не знаете правилата.... Фенербахче си оправиха головата разлика и са на +2,докато Лудогорец остана на +0... Това, че сме отбелязали 1 гол повече на чужд терен не играе фактор в този случай.... Другото което е, Лудогорец игра доста добре в този двубой, ако бяхме тръгнали в атака още от 1-вата минута, Норселанд са много добри на контра и ако ни бяха изненадали с 1 гол само.... После щеше да паркират автобуса пред вратата си и нямаше да има пролетни мачове във България... Лудогорец изигра добър тактически мач, опитваше се да дръпне Норселанд напред и дебнеше своя миг.. А той дойде към края на мача в 79минута... После Норселанд имаха само 10 мин за реакция, но това означаваше да тръгнат в атака и да се оголят и можеха да получат и 2-ри гол.. Така както стана с Фенербахче..

Откажи