Подкасти на Yettel помагат в първата крачка към активния живот

„Говори ѝнтернет“ дебютира в различни спортове, за да мотивира неуверените да започнат

Подкасти на Yettel помагат в първата крачка към активния живот | StandartNews.com

Yettel даде старт на подкаста „Аматьор“, с който ще помага на хората да направят така трудната първа крачка към активния начин на живот. За поредицата, която вече има два броя, телекомът си партнира с популярния подкаст „Говори ѝнтернет“ с Владимир Петков и Еленко Еленков. 

„Аматьор“ ще разкрива еуфорията от движението през реалното преживяване на новака. Във всяко издание водещите и продуценти ще правят дебют в различен спорт или активност, за да дадат с примера си ударна доза кураж на онези, които все още се колебаят дали да започнат. Те ще бъдат в компанията на утвърден експерт в сферата и заедно ще събират отговори на въпросите, които вълнуват начинаещите ентусиасти. Къде, как и кога да практикуват безопасно, нужна ли е екипировка и как да изберат правилната, плюс съвети, хитринки, размисли и страсти в неформален увлекателен разговор в стил ГИ. 

„Със серията  „Аматьор“ искаме да покажем интересни спортове и активности, които всеки може да пробва, но все нещо го е спирало. Идеята е да покажем, че няма страшно. Нашата аматьорщина настрана, говорим с експерти с години опит, които ни насочват. Ще се радваме, ако хората усетят от първо лице какво се случва и се замислят дали да не се пробват“, разказва Еленко за идеята  на „Аматьор“. 

„Активният начин на живот ни помага да бъдем по-балансирани – физически и емоционално“, убедена е Мария Маринова, директор „Бранд комуникации и маркетинг“ в Yettel.  Според нея смарт технологиите могат да бъдат личен треньор и мотиватор за всеки и да увеличат шанса за повече постоянство и по-добра форма. „Yettel подкрепя активния начин на живот, особено внимание обръщаме на начинаещите, защото при първите крачки човек има най-голяма нужда от насърчаване. Да, да започваш може да е плашещо, но е и вълнуващо. С „Аматьор“ борим притесненията, за да остане само чистото преживяване. Така с малко помощ от приятел и новите технологии не само ще направим по-лесна първата крачка към по-балансиран живот, но ще покажем как всеки един спорт може да се превърне в източник на радост и вълнение за цял живот“, обяснява Мария. 

В пилотния брой на подкаста, посветен на колоезденето в града, Еленко влиза в първата си аматьорска авантюра заедно с националния ни шампион по колоездене за 2020 г. Теодор Русев. Освен че е професионален колоездач, Тео доставя храна с колело в София и има какво да разкаже за придвижването на 2 гуми между коли и по павета. От него слушателят ще разбере защо градският ландшафт е залят с планински колела, какъв трябва да бъде велосипедът на начинаещия и може ли колело без амортисьор, и байкър без ветровка. Тео дава и суперважни съвети за безопасно колоездене в града, прави топ 5 на задължителните аксесоари и споделя 3 любими маршрута за каране около София. 

Брой №2 буквално вдига слушателя във въздуха. В него Митко Панайотов от ГИ е опитното зайче на „Аматьор“, което бори страха от високото по южните склонове на Стара планина край Сопот. Там Митко и неговият гид от Sky Nomad Емо се спускат в тандем с парапланер и усмихват публиката с неподправената еуфория от първия полет на аматьора. Докато Митко е на седмото небе, на земята Еленко и про-то парапланерист Ники Йотов правят списък с най-важното за начинаещия в небето. Да се окичиш на дърво не е толкова страшно, парапланерът е логичен като каруца, и 40 от 50 уикенда в годината стават за полети, са малка част от истините от практиката на летеца, в които ще бъдат посветени слушателите на втори брой. 

Епизод №3 отново ще отведе аматьори в планината, но обещава да не ги отделя от земята. За какво става дума слушателите ще разберат на 28 август, когато излиза следващата серия на „Аматьор“. На всеки две седмици поредицата ще има нов епизод, който може да бъде чут в канала на „Говори ѝнтернет“ в Spotify и на сайта на подкаста. За любопитки и следващи теми бъдещите аматьори могат да следят профила на Yettel във Фейсбук и Инстраграм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай