Победител с хибридно Infiniti атакува победата в гръцко екорали

Победител с хибридно Infiniti атакува победата в гръцко екорали | StandartNews.com

Победителят от първото по рода си „Екорали" в България в хибридния клас Елвис Георгиев ще се състезава в Hi-Tech Eco Mobility Rally 2015. Екоралито от световния шампионат на FIA за автомобили с алтернативни горива се провежда с център Атина от 3 до 4 октомври. Българският пилот ще разчита на своя автомобил Infiniti Q50 AWD.

Целта на шампионата е участниците да изминат определен маршрут за зададено време и да поддържат постоянна средна скорост. При пристигане на финала на съответния етап за всяка десета от секундата по-рано или по-късно се трупат наказателни точки.

Интересът към състезанието в Гърция е изключително голям и поради отлагането на кръговете в Сърбия и Белгия. Сред участниците има 10 чуждестранни екипажа, начело със световния шампион Масимо Ливерани.
„Екоралитата са идентични по правила с другите състезания, разликата е в скоростта. Те са по-модерни, защото изискват прилагане на техники за икономично управление. Автомобилите са серийни и целта е да се покаже, че с тях могат да се постигнат много добри резултати. Определено участието е предизвикателство, защото непрекъснато трябва да се съобразяваме с конкретно време. В рали „Монте Карло" караме по същите отсечки като кръга от WRC. Поради това на планинските етапи автомобил като нашия с повече мощност дава предимство. За мен Infiniti разполага с най-добрия хибрид в света", коментира Георгиев.

Премиум производителят на автомобили Infiniti предлага в гамата си изключително модерния Q50 Hybrid, който използва електромотор с 67 к.с., подпомагащ двигателя с вътрешно горене с мощност 302 к.с. Общият въртящ момент е цели 640 Нм, 45% от които идват от електромотора. Infiniti Q50 Hybrid ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,9 сек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай