Петък,

Пиронкова няма Covid-19, тренира в Мелбърн

От: Пламен Вълков -
126
Пиронкова няма Covid-19, тренира в Мелбърн
A
A
A

Звездата ни в тениса при дамите Цветана Пиронкова е дала два отрицателени теста за Ковид-19 и вече тренира на кортовете в Мелбърн преди участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис от 8 февруари. Това потвърди самата тя.

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес", заяви избраната за спортист №1 на България за 2020 година в интервю за dsport, цитирано от официалния сайт на федерацията ни по тенис.

В последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с коронавирус и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни, но Пиронкова отрече.

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки два дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация - с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", обясни пловдивчанката.

"Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", каза още тя.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com