Пирло обяви раздялата си с "Ювентус"

Пирло обяви раздялата си с "Ювентус" | StandartNews.com

Италианският халф на "Ювентус" Андреа Пирло обяви официално раздялата си с "Ювентус" на своя "Instagram" профил.

"Благодаря на всички за подкрепата във всяка фаза от моя живот. Наистина оценявам вашата любов във всеки момент. За мен беше безкрайно удоволствие да бъда част от един голям клуб, прекарах невероятен период, където се чувствах щастлив и ми помогна много в моята кариера. Сега започва нов етап от моята кариера, като нямам търпение да бъда част от едни отличен проект, който ми помогна много в живота. Искам да благодаря на всички вас и да ви пожелая всичко най-добро. Форца Юве!", написа Маестрото.

Той ще се присъедини към отбора на "Ню Йорк Сити" в MLS, където играе испанският нападател Давид Вия.

 

Пирло акустира на "Ювентус Стейдиъм" през лятото на 2011 година, като спечели титлата четири пъти, един път Купата на Италия, две Суперкупи на Италия, а тази година беше близо да спечели и Шампионската лига, но "бианконерите" загубиха на финала от "Барселона.

36-годишният диригент в средата на терена записа 164 мача и вкара 19 гола за Старата госпожа. 

 

"Пирло пристигна на "Ювентус Стейдиъм" през лятото на 2011 година, като четири пъти спечели титлата, един път Купата на Италия, две Суперкупи на Италия, а тази година стигна до финал в Шампионската лига. 36-годишният техничар записа 164 мача и вкара 19 гола за Старата госпожа.

Роденият в Бреша играч е един от малкото, играли в трите гранда на Апенините. Той има 40 мача без вкаран гол за "Интер", 401 мача и 41 гола за "Милан", с който има общо 9 отличия - Шампионската лига (2), Суперкупа на Европа (2), Световно клубно първенство, две титли в Серия "А", Купата на Италия и Суперкупата на Италия. Италианецът е световен шампиона със "Скуадра адзура" от 2006 година, има и сребърен медал от Евро 2012, като е изиграл 115 мача и е вкарал 26 гола за представителният тим на Италия. Той е и бронзов медалист от Атина 2004 и европейски шампион за младежи от Словакия 2000 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай