Пилот с драматично признание за смъртта на играч

Емилиано Сала беше погубен при катастрофа с малък самолет

Пилот с драматично признание за смъртта на играч | StandartNews.com

66-годишен пилот се призна за виновен за смъртта на футболиста Емилиано Сала, който беше погубен при катастрофа с малък самолет над Ла Манша преди да дебютира за „Кардиф“.

Аржентинският футболист с италиански корени беше привлечен от уелския клуб с трансфер от „Нант“, но загина заедно с пилота Дейвид Иботсън. Самолетът падна в морето на 21 януари 2019 г.

Tрагедията дойде дни след трансфера нa aржентинеца за 17 милиона евро.

Виновен в крайна сметка е друг пилот - Дейвид Хендерсън, тъй като първоначално той е трябвало да придвижи Сала до Кардиф. Хендерсън организирал полета на футболиста и Иботсън. Последният не е имал нужния лиценз да управлява такъв самолет.

Ибoтсън е загубил контрола върху самолета по време на маневра, която опитал да направи на твърде висока скорост. Допълнителен фактор е било и лошото време.

Освен това бе установено, че пилотът е бил изложен на твърде много въглероден оксид от двигателя на машината.

Самият полет е трябвало да бъде извършен от Дейвид Хендерсън по поръчка на агент от „Нант“, който го е уредил.

Минути преди да загине, Емилиано Сала е изпратил съобщение към близките си, че е уплашен и, че "самолетът изглежда сякаш ще падне".

Останките на футболиста бяха намерени след няколко дни търсене и бяха транспортирани в родината му Аржентина, пише Гонг.бг..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай