Петев отказал куп пари заради България

Петев отказал куп пари заради България | StandartNews.com

Селекционерът на България Ивайло Петев разкри при завръщането в София след фиаското 0:1 от Италия, че е отказал страшна финансова оферта, за да остане начело на тима. "Можеше да си тръгна преди два месеца. Тогава имах финансова оферта. Всеки, който я види, ще ми каже, че съм ненормален да стоя тук. Аз обаче останах, защото преди двата последни мача имахме шансове за класиране на европейското", заяви Петев, за който се говори вече, че е пътник. Загубата в Палермо направи шансовете ни за класиране поне на бараж за Евро 2016 илюзорни. Нищо, че на математика все още има такива. Трябва обаче да бием Хърватия с поне 2:1 като гост и Азербайджан, а "шахматистите" да паднат и в гостуването на Малта.

Както е известно хърватите ще загубят точка от актива си заради изцепките на феновете си. "Ако аз съм причината за загубите - още утре си тръгвам. Даже сега след 10 минути", добави Петев. "Моят договор е за три години и той не е проблем. Дали БФС ще застане зад мен, попитайте тях", сподели още той.

"Аз съм най-виновен, защото съм старши треньор, а след мен и всички надолу. Не съжалявам за футболистите, които съм повикал, защото ние нямаме други", завърши националният селекционер. Усилено се тиражира, че съвсем скоро ще има Изпълком на който ще се разгледа дали Ивайло да продължи работата си. Вече се спекулират и имената на Красимир Балъков и Георги Дерменджиев като негови наследници.

В същото време, въпреки поредната загуба националите се прибраха от Палермо в шеги и закачки. В интернет се появиха снимки на които се вижда как част от играчите се шегуват все едно са били с 5:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай