Перник пие заради Владо

Перник пие заради Владо | StandartNews.com

Заплаши ме, че ще ме накаже, разкри вратарят след сензацията в Лейрия

Перничани още не могат да се съвземат от радост, след като техният съгражданин Владислав Стоянов влезе в световните футболни новини. Вратарят на България се превърна в героя на победата над Португалия с 1:0 в контрола в Лейрия. Той опази вратата си суха след 12 удара към нея и спаси дузпа на Кристиано Роналдо. Така Стоянов повтори подвига си срещу трикратната Златна топка от мача "Лудогорец" - "Реал" преди година и половина и вече има 2 спасени удара от него от бялата точка, като освен него с подобно постижение могат да се похвалят само още двама - Карлос Камени и Диего Алвес. Другият герой в мача беше дебютантът Марселиньо, който вкара гола. За Симеон Славчев мачът завърши с тежък сблъсък и комоцио.

А феновете в Перник, които следят изкъсо кариерата на Владо, дадоха воля на емоциите си след победата и обсипаха Фейсбук с възгласи "Браво, Владе!". "Малцина знаят какво трябваше да преживее Владо Стоянов досега, преди медиите да го вдигнат до небесата...", писаха почитателите му. Заради него в Перник Ники Михайлов не е на почит, защото местните смятат, че Владислав незаслужено е подценяван заради сина на футболния бос. Съгражданите му не пропускат да го поздравяват - и когато стана Футболист на България за 2014 г., за сватбата му и за раждането на дъщеричката.

Самият Владо призна, че на мача Роналдо го е заплашвал. "Като отсъдиха дузпа, той ми каза, че съм късметлия, но това няма да ме спаси, защото ще ми я вкара. Но аз още преди мача знаех накъде да се хвърля в такава ситуация и ако той я бие. С Чворович, с който сме приятели, коментирахме, че трябва да се метна надясно."

Пропускът на трикратната Златна топка, както и другите му 4 удара, спасени от Владо, бяха повод той да бъде осмян. "Ас" акцентира с един от материалите си именно на него: "Черна вечер за Кристиано! През първото полувреме изпрати една топка в облаците, когато имаше всички условия да вкара." "Роналдо няма лесно да забрави Стоянов", коментира "Билд". "Какво стана, Кристиано", допълни злорадо аржентинският "Оле". "Да сте го виждали друг път толкова мълчалив и намусен", запита "Ас". Единствено треньорът Фернандо Сантош се опита да го защити: "Роналдо си пази головете за Евро 2016", предположи той.

Обзор на отзивите след победата на нашите

Точно такава победа ни трябваше

заяви Красен Кралев. Португалия е един от най-балансираните и качествени отбори в света. Великолепен мач на Владо Стоянов, отличен дебют на Марселиньо и съвсем прилична екипна работа. Най-радващи за мен са думите на Ивелин Попов след мача, че трябва да сме по-смирени и по-скромни. Да, така трябва и резултатите сами ще дойдат. Браво!".

Бившият селекционер Станимир Стоилов обаче подходи критично: "Най-доброто от мача е резултатът. Смятам, че България не спечели много от тази проверка, освен авторитет и престиж. Играта и поведението на играчите не ми харесаха и треньорският щаб и футболистите трябва да се замислят сериозно върху това."

Боби разкри защо Кристиано сгреши

Шефът на БФС Борислав Михайлов не скри задоволството си от победата и предрече светло бъдеще за националния отбор. "Мачът въобще не беше приятелски, а на Роналдо му се искаше да подобрява рекорди. Добра победа за самочувствието на този млад отбор", заяви щастливият президент, като похвали Владо Стоянов и Марселиньо: "Веднъж хванеш ли на такъв голям футболист дузпа - надделяваш във всички двубои с него. Роналдо не го гледаше за това, че Стоянов го надигра. Марселиньо помогна не само с гола. Той е добър и всички в България го знаят. Ние на приятелски мачове сме много силни, сигурно сме в топ 3 в Европа по този показател. Но когато трябва да взимаме точки за класиране - им тежи".

Борислав Михайлов коментира и опитите за нов формат на първенството: "Търсим законен и позволен начин за увеличаване на групата. В началото на другия месец ще събера всички президенти на клубове от "А" и "Б" група, където всеки ще си каже мнението. ЦСКА го управлява синдик, а той все едно е президент на клуба. Не сме спирали да помагаме на ЦСКА, но те сами трябва да си оправят къщата."

Страх за Евро 2016 разтресе Португалия

Сензационната загуба на Португалия срещу България с 0:1 спечели на "селесао" жестоки критики от местната преса. Медиите са в шок, а страховете от провал на Евро 2016, което стартира след по-малко от три месеца, вече обзема сърцата на запалянковците. "Преди старта на шампионата очакванията на феновете бяха сразени. Шокиращата загуба от България, която е 70-а в ранглистата на ФИФА, показва, че Фернандо Сантос има страшно много работа пред себе си, за да изгради солиден и балансиран тим за европейското", констатират от "Публико" и добавят: "Ако играем така срещу слаб опонент, как ли ще изглеждаме срещу класен тим?", завършват анализа си от изданието. Големият любимец Кристиано Роналдо за пореден път се измъкна от критиките и доказа, че е недосегаем в родината си. Нито феновете, нито пресата си позволиха да засегнат голямото му его. Като герои за "лъвовете" бяха определени Владо Стоянов и Ивелин Попов. В страната качества като техника и елегантност са на почит, а майсторството на Ивелин не бе подминато. "Отборът на Петев имаше футболист, към когото да се обърне - Попов. Той стартираше контраатаките и задържаше топката с интелект и хладнокръвие, докато търсеше за празни пространства", прехласна се "Майшфутбол" пред класата на Ивелин.

Попето: Спокойно, не сме станали шампиони

Въпреки неочаквания успех Ивелин Попов призова съотборниците си и феновете да не се възгордяват. "Това, че сме победили Португалия, не ни прави европейски или световни шампиони, коментира Попето реалния резултат. - Бихме с колективна игра и организирана защита. Срещу по-големите отбори така се играе - по-защитно и с контри. След 2-3 дни имаме нов мач и трябва да защитим честта на България. Марселиньо помогна - вкара и създаде няколко положения, дано оттук нататък все така бъде."

Селекционерът Ивайло Петев не скри слабостите: "Първите 10-15 минути бяхме объркани. Решаващото е, че показахме дух и себераздаване, но трябва да изчистим грешките. Имаме прекрасен вратар, който хвана абсолютно всичко. Посвещаваме победата на нашия президент, който се грижи най-добре да ни осигури тази контрола и другите, които ни предстоят. Преди мача казах на Марселиньо, че със сигурност ще вкара - исках го, защото знам какво означава за него."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай