Павел Колев: Русев не е отписвал никакви дългове

Рецептата е финансова дисциплина, обяви изпълнителният директор

Павел Колев: Русев не е отписвал никакви дългове | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев хвърли яснота върху най-коментираната тема от Общото събрание на клуба, а именно фактът, че бившите ръководители не бяха освободени от отговорност. Той разкри още, че досегашният бос Спас Русев не е отписал дългове за 15-16 млн. лв., както обяви наскоро в интервю за NOVA. 

"Какво предстои след неосвобождаването от отговорност? Това е първо един символичен акт на база информацията, която имаме дотук. Тя е ясен знак, че имаме доста процедури по събиране на информация, след това ще се прецени как ще се продължи по-нататък. Оттук-нататък трябва да се въорижте с търпение, за да видим какво ще се случи." 

"Ако не ме лъже паметта, говореше се за 15-16 млн. лв. отписване. Не знам как се отписва такава сума. Няма отписване на таква сума, ето казвам го, не е факт. Сега предстои процес на оздравяване и изплащане на задължения. Въпросите защо това не се е случило, не са към нас."

"Казах, че дълговете са над 30 млн. и стоя зад думите си. Има отписани задължения по давност и те са малко над 5 млн. В счетоводния баланс на дружеството за миналата година идват като проход. От тези 14 млн. лв. приходи, 5 млн. са чисто счетоводни приходи, но тези приходи не са реализирани от Левски. Има около 4-5 млн. лв., които са приходи от спонсори. Това са голямата част от приходите", заяви Колев и говори за бюджета за заплати на играчите, който според думите му ще бъде намален, но това не би трябвало да се отрази на качеството. 

"Бюджетът на клуб като Левски с толкова много направления е доста относително понятие като цифри. Зависи от приходите, от целите, какво искаш да постигнеш. Нашият стратегически план е да постигаме добри резултати с първия отбор, но не на всяка цена. Това става с финансова дисциплина, а не с изсипване на едни пари, което може и да донесе успехи, но може и да не донесе." 

"Видяхме, че в Левски не се получи с изсипване на пари. Не казвам, че хората са имали лоши намерения. Ще се намали бюджетът за заплати и това е съвсем естествено. Той ще бъде намален, без да се смъква качеството на отбора, поне такъв ефект ще се търси."

"Бюджетът ще бъде намален, трансфери ще се правят само в краен случай - да са силни играчи и да бъдат продадени за повече пари след време - и ще се надяваме да се борим за първото място и да играем с успех в Европа", заяви още изпълнителният директор и разкри, че в момента в отбора цари спокойствие, като засегна и темата за школата. 

"Играчите са спокойни от доста време, защото започнаха да си взимат заплатите навреме. От гледна точка на бюджета на школата, ще трябва да направим отделна среща и с Даниел Боримиров, сега няма да навлизам в детайли. Основната цел ще е играчите в 6-12 годишна възраст да бъдат развивани добре и да градят качествата си.

"Деца се записват да тренират в Левски масово, трябва да ги задържим. Имам добра комуникация с Даниел Боримиров и имаме единомислие за промените в школата, ако се окаже, че нямаме такова, ще мислим варианти", заяви още Колев.  

Според новия ръководител на клуба, Левски разполага с достатъчно добър рекламен потенциал, който трябва да се използва занапред. Той също така не планира съкращаване на персонала към момента, но ще има задълбочени анализи и в тази насока. 

"Какво произвежда Левски? Произвежда позитивна енергия за рекламодателите. Имаме огромен потенциал, просто не е използван достатъчно. Дали стойността на тези рекламни договори трябва да е по-голяма? Това е сложен въпрос. Аз лично смятам, че и Манчестър Сити не получава реални пари от реклами. Но ако има клуб с реално големи приходи, които да заслужи заради марката, това е Левски." 

"В момента не стои на дневен ред да имаме промени по средните етажи. Такива промени не се правят в течение на сезона. Ще направим нова организационна структура и ще седнем тогава да мислим дали всеки върши правилно работата си и дали пасва на профила на клуба. Не мога да се оплача от колегите, виждаме хора, заредени с оптимизъм и са с желание за работа. Стоя вечер до късно да работя и не съм сам", завърши изпълнителният директор на Левски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай