Паскал Дойчев: Изграждаме най-големия и модерен СПА и уелнес комплекс в България

"Нашият стремеж е да запазим колкото е възможно повече зелени пространства", казва основателят на Pulse Fitness & SPA

Паскал Дойчев: Изграждаме най-големия и модерен СПА и уелнес комплекс в България | StandartNews.com

Паскал Дойчев е предприемач с близо 20 годишен опит в сферите на строителството, услугите и туризма. Основател и собственик е на най-голямата в България лайфстайл верига фитнеси Pulse Fitness & SPA и е водещ вносител на фитнес оборудване. Изгражда и развива успешно Гранд хотел Свети Влас, Гранд Хотел Банско, Емирейтс Резидънс и бизнес центъра Ринг Тауър. Има зад гърба си успешно реализирани проекти на хотели, жилищни и офис сгради, а най-новото му начинание е ваканционен комплекс в село Баня, община Разлог.

- Г-н Дойчев, през последните месеци работите усилено върху реализацията на най-новия си проект – хотелски комплекс в село Баня, община Банско, разкажете ни повече за него?

- От няколко месеца съм плътно ангажиран с реализацията на проекта, който e над 27 000 кв. м. обща застроена площ. Състои се от 160 стаи хотелска част , 19 къщи и 3 триетажни сгради с апартаменти за продажба с топла връзка . В изграждане е и спа център с квадратура 5000 кв.м от веригата Pulse fitness & Spa, който ще е насочен за външни клиенти от ски зоната и района, и също така ще бъде свързан със спа центъра на хотела. Ще изградим и голям фитнес отново от веригата  Pulse fitness & Spa.

- Какви материали използвате и в какъв стил са интериора и екстериора?

- Нашият стремеж е да запазим колкото е възможно повече зелени пространства. Като цяло плътността на застрояване е малка предвид факта, че целият терен е 42 000 кв.м. Заложили сме основно на естествени материали - камък дърво и кожа за да бъдем в хармония със заобикалящата ни среда. Покривът е с дървени ферми и остъкляване за да осигурим възможно най-много слънчева светлина, в централната част на сградата, където има голям атриум. Лоби бара на хотела има директен достъп до външния панорамен басейн, който ще е с минерална вода. Районът е планински затова и съвсем логично решихме комплексът да има алпийски облик, което придава цялостен завършек на проекта.

- Вашите хотели се отличават с едни от най-големите СПА зони, освен това сте изградили доста такива и на други хотели.Взехте на концесия градския басейн на селото, което е известно с минералните си извори, какви са плановете ви в тази посока?

- В момента рaзвиваме съществуващия басейн, който е с олимпийски размери и както споменах  изграждаме голям спа център, на мястото на градския басейн, какъвто в България все още няма. Разбира се, всички съоръжения са с минерална вода, която избира там на 56 градуса.

- Какво определи вашия избор да инвестирате сега в село Баня?

- През 2009 г. отворихме „Гранд Хотел Банско". Още тогава обмислях идеята да инвестирам в Баня, където да построим хотелски комплекс, но към онзи момент имаше сериозен наплив от английски туристи, което определи избора ми към онзи момент и се спрях на варианта в град Банско. Впоследствие построихме хотел „Роял СПА" във Велинград, който се развива доста успешно и на третата година получихме добра оферта и го продадохме. Сега дойде моментът да реализираме този дълго отлаган, но много желан проект в Баня, защото съм убеден, че мястото е изключително подходящо за СПА и туризъм. Районът се характеризира с определени природни дадености, които го отличават. Намира се между три планини, притежава хилядолетна традиция с лечебни минерални извори и за разлика от другите СПА дестинации има ски сезон. Ще акцентираме и върху развитието на фитнес туризма.Тези компоненти създават възможност за пълна заетост на хотела и през седмицата, в месеците януари и февруари за разлика от Велинград например.

- Какви са тенденциите в нагласите на потребителите?

- Всяко наше решение за инвестиция стъпва на задълбочени анализи на поведението и потребностите на потребителите. Много ни помогна и проучването на нашите клиенти от веригата ни Pulse Fitness & Spa. Навиците и предпочитанията на българския турист показват, че той обича да пътува през уикенда до близки дестинации, които не отнемат повече от два часа. Във центъра на всяко наше начинание ние поставяме желанията на на нашите клиенти, като се стремим да удовлетворим техните очаквания, за да имат пълноценната почивка, на която се надяват.

  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай