Папи във война заради финала

Папи във война заради финала | StandartNews.com

Няма да гледат мача заедно, обяви Ватикана

Чий молитви са по-силни? Тези на Бенедикт XVI или на наследника му Франциск? Цял свят си задава този въпрос, след като съдбата определи Германия и Аржентина да се срещнат на финала на световното първенство. Мачът е в неделя от 22 часа българско време на "Маракана". По време на властването на Бенедикт във Ватикана Маншафта също стигна финал, но загуби европейската титла през 2008 г от Испания. Немецът има зад гърба си и две световни първенства през 2006 и 2010 г. Франсиск, който е обявен от медиите за истинската десетка на Аржентина, ще спори за титлата още на първото си голямо първенство. Медиите по цял свят припомнят, че любимите му отбори бележат истински ренесанс, откакто се изкачи на Светия престол. "Сан Лоренсо" стана шампион на Аржентина и е на крачка от Копа Либертадорес. "Гаучосите" смятат, че именно неговия поглед е помогнал топката да удари гредата в последната минута на мача с Швейцария. Говорителят на Ватиката Федерико Ломбарди обяви, че двамата едва ли ще гледат мача заедно. "Бенедикт не бе запален фен на спорта, а финалът е доста късен за Франциск", заяви Ломбарди, но допълни тактично: "Все пак ще видим какво ще стане до неделя". Той гарантира още веднъж, че папа Франциск държи на думата си и няма да се моли за победа на Аржентина. "Както винаги той иска да победи по-добрият отбор, но без да взема страна", завърши Ломбарди.

"Щял Рим усети щастието ни", обяви Гийермо Карчер, който също е аржентинец и служи в протокола на Ватикана. Свещеникът от Буенос Айрес Фабиян Баес пък взриви отново мрежата. Сслед като се изгаври с Бразилия, сега той обяви Масчерано за светец.

Зверски мерки за сигурност за мача

Рио де Жанейро обяви пълна бойна готовност за финала. На стадион "Маракана" ще бъдат привикани допълнително 1500 служители на реда. Причината за тяхното присъствие е огромният брой политици, начело с Дилма Русеф, Ангела Меркел, Владимир Путин, както и цялото аржентинско правителство. Очаква се 100 000 "гаучоси" да атакуват Рио. Заради тях се въвежда и специален пропускателен режим във фен зоната на Копакабана.

Немски шеф протри ръце

от радост, след като Аржентина стигна до финала. "Те печелят контролите, ние официалните мачове. Конкуренция са", обяви шефът на федерацията Волфганг Ниерсбах. Йоаким Льов пък призна, че го впечатлява защитата на "гаучосите".

Джагър прие вината

само за един гол във вратата на Бразилия. Легендарният певец бе обвинен, че е мокра тухла и съсипва всеки отбор, за който вика. "Може да съм отговорен за първото немско попадение, но не и за останалите шест", коментира той за "Сън".

С 20 златни "Бразуки" ще ритат

Германия и Аржентина на финала. Топките бяха приготвени още вчера. На всяка от тях е написано, че е специално предназначена за мача и на нея стои датата, имената на финалистите и стадион "Маракана". Меси и Швайнщайгер получиха правото първи да тестват топката.

Сколари увърта за оставка

и все още не е депозирал такава, обявиха от бразилската федерация. Едва тогава ще бъде обявен неговият заместник. Според източници от управата има и още един фаворит за неговия пост освен Тите. Това селекционерът на юношите Алешандре Гало. Мениджърът на Неймар Вагнер Рибейро пък обяви, че не се притеснява от Сколари и е готов да го види в съда.

22 млн. ще делят в "селесао"

при спечелване на третото място. Премията, която ще бъде платена от ФИФА, ще отиде в джобовете на треньорите и играчите. За сега не е ясно кой колко ще прибере.

ФИФА изхвърли шампиона

на Африка от всички турнири. Нигерия бе наказана заради намесата на правителството, което уволни шефовете на федерацията.

10 полицаи вардят Зунига

в родното му градче Чигородо. Властите решиха, че има опасност за живота му, след като бразилски фенове постоянно му отправят смъртни заплахи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай