Пандемията не спря Меси за рекорд

Барса бие 4:0, звездата бележи

Пандемията не спря Меси за рекорд | StandartNews.com

Пандемията явно не е изцедила силите на звездата на Барса Лео Меси. Аржентинецът превъзмогна контузията от преди седмица и вкара четвъртия гол за разгрома като гост на Майорка с 4:0. Двубоят бе първи за "каталунците" след рестарта на Ла Лига. Освен Меси се разписаха още Артуро Видал (2), Мартин Брейтуейт (37) и Жорди Алба (79).  С гола си срещу Майорка аржентинецът счупи пореден рекорд, като в настоящото първенство вече има 20 гола, но стана първият футболист в историята на испанското първенство, който в 12 поредни сезона отбелязва 20 и повече попадения. Интересен момент имаше в 52-ата минута на мача. Фен облечен в екип на Аржентина с №10 и името на Меси на гърба и държейки телефона си,  спокойно навлезе на терена и се приближи до бранителя на Барселона Жорди Алба, преди да се насочи към Меси. Младежът бе заловен от стюардите, преди да успее да стигне до Меси и беше изведе от терена. По-късно той разказа за радио "Кадена Копе", че е френски гражданин, живеещ в Майорка и че е прескочил двуметрова ограда, за да влезе на стадиона малко преди полувремето. 

"Бях планирал това, откакто разбрах за мача. Исках снимка с Меси и да се срещна с него, защото той е мой идол. Направих снимка, но не беше много добра и полицията ме накара да я изтрия. Спрях до Жорди Алба, за да му кажа, че отивам при Меси. Беше приятно изживяване", каза младежът, чието име не се разкрива.

От Майорка не пожелаха да коментират как този фен е успял да влезе на стадиона. Само 229 души могат да присъстват на мачовете от сега до края на сезона според последния протокол на Ла Лига за подновяване на кампанията.

Други резултати от 28-ия кръг: Еспаньол – Алавес  2:0, Селта- Виляреал  0:1, Леганес - Валядолид  1:2 Лидер в класирането е Барселона с 61 т пред Реал Мадрид с 56 и мач по-малко и Севиля с 50 т.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай