Петък,

Ожие спечели късото рали "Мексико"

От: Пламен Вълков -
131
Ожие спечели късото рали "Мексико"
A
A
A

Французинът Себастиен Ожие спечели дебютната си победа като пилот на Тойота с първо място в съкратеното Рали Мексико. Шескратният световен шампион изравни и постижението на своя сънародник Себастиен Льоб с шеста победа в състезанието в Централна Америка.

Организаторите отмениха трите неделни етапа с оглед на наближаващата забрана за пътуване между САЩ и Европа, като по този начин съботните надпревари останаха последни за уикенда. Ожие запази преднината си в класирането и спечели с 27.8 секунди пред световния шампион от миналата година От Танак (Естония, Хюндай), докато на трето място финишира Теему Сунинен (Финландия, Форд).

"Определено победата е странна", каза Ожие, който изрази на няколко пъти притесненията си от самото провеждане на Рали Мексико, когато почти всички спортни мероприятия са отменени заради пандемията.

"Дори не исках да карам, но бях принуден даго направя и в крайна сметка свърших работата си. За мен обаче на първо място трябва да бъде съхраняването на човешкия живот и искрено се надявам да не съм донесъл някаква вреда с мен тук, при приятелите ни от Мексико", добави той.

Ожие води в генералното класиране с осем точки пред Елфин Евънс (Великобритания, Тойота), а Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) е трети с 20 пасив. Тенак е едва пети.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com