Откриват зимния сезон в Банско с шоу

Откриват зимния сезон в Банско с шоу | StandartNews.com

Благоевград. Пълен с изненади и атрактивни прояви ще е стартът на зимния сезон в курорта Банско днес. Очаква се хиляди гости да присъстват на събитието на Бъндеришка поляна. Празникът започва още в 09,30 часа с регистрация на участниците в игрите „Влез в отбора на шампиона" и „Ловци на съкровища".

Първата е за попълване на отборите на ски легендите Марк Жирардели, Щефан Еберхартер и Петър Попангелов, а втората е за тези, които ще търсят в снега ключовете на чисто ново „Ауди". Стартът на писта „Алберто Томба" за трите тима на скиорите е в 11:00 часа. Час по-късно е масовото спускане на ски звездите и децата от Ски училище „Юлен". Между 12:00 и 13:00 часа ще е концертът на Веси Бонева. В края на нейното пеене е началото на играта „Ловци на съкровища". Победителите в двете игри ще бъдат наградени в 15,00 часа.

След това шоуто се пренася от Бъндеришка поляна в центъра на курорта Банско. Ути Бъчваров и неговият Пътуващ кулинарен театър ще забъркат вкусни гозби на площад „Никола Вапцаров" в 16,00 часа. Час по-късно е концертът на фолклорни състави от общината. Артистично огнено шоу ще вдигне адреналина на зрителите в 17,40 часа на площада. Официално откриване на ски сезона и на Коледния базар ще е точно в 18,00 часа на площад „Никола Вапцаров". Следва музикален спектакъл на Калин Вельов и Нина Николина, а на финала ще има тържествена заря в небето над най-добрия ни зимен курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай