Неделя,

Отиде си легендарен спортен журналист

От: СТАНДАРТ -
5921
Отиде си легендарен спортен журналист
A
A
A

Тъжна вест разтърси за българския футбол и родната журналистика. Отиде си големият Атанас Станкушев! Наско беше едно от най-силните пера на българската спортна журналистика, човек с огромно сърце, изпълнено с любов към спорта, живота и Локомотив (София), пише "Витоша нюз".

Той е автор на емблематичните книги “Майстори и голмайстори” и “Върхът е само за един”, както и на биографията на легендарния футболист и треньор д-р Стефан Божков.

Написал е стотици статии за най-популярната игра, останали като еталон в професията. Взел е интервюта от всички най-добри футболисти на България, беше и близък приятел на много от тях.

Наско беше учител за десетки журналисти, оставили също диря след това. Беше и пресаташе на любимия си Локомотив (София).

Синът му Тодор Станкушев написа следното във "Фейсбук":

"Днес моят мил баща написа последната страница от своята книга. Тя е искрена, достойна и пълна със споделена любов.

Но за разлика от теб, тате, аз няма да я анотирам. Ще я препрочитам, докато узрея да я допиша и прочета на внуците ти...

Ще посветя живота си на това да те накарам да се гордееш с момчето, което си възпитал и отгледал. Благодаря ти, че те има, тати, ти винаги ще си моят герой!Тодико и MAMA те прегръщат и целуват".


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com