Отборът на Балканите се събра за Мача на гигантите

Отборът на Балканите се събра за Мача на гигантите | StandartNews.com

Валанс. Сборният отбор на Балканите, който ще участва утре в Мача на гигантите се събра днес във Валанс (Фр). За френското градче, домакин на голямото състезание тръгнаха рано сутринта от София Денис Димитров (100 м), Силвия Дънекова (3000 м стипълчейз), Радослава Мавродиева (гюле) и Митко Ценов (3000 м стипълчейз).

Заедно с тях през Мюнхен пътуват и Борис Воденичаров, треньор на състезателите по гюле и д-р Ангел Лозанов, лекар на тима. Към тях директно от Цюрих се присъединиха Ивет Лалова (100 м) и Георги Иванов (гюле). Водач на делегацията на тима на Балканите е Добромир Карамаринов, президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Утре утринта ще има среща на АБАФ, на която ще присъстват президенти или генерални секретари на федерациите членки на АБАФ. България ще бъде представена на тази среща от Галя Пухалева, международен секретар на БФЛА и Генерален секретар на АБАФ.

„Добре се чувствам, вече е краят на сезона. Нямам големи очаквания. Отивам да подкрепя балканския отбор. Каквото стане, стане, каза европейският вицешампион на 100 м за юноши Димитров на летище София - Нямам никакви притеснения. И аз не знам колко ще бягам. Бях на морето, в Равда, където направих малка подготовка. Не съм се готвил целенасочено. Винаги съм мотивиран, това е състезание и винаги трябва да даваш 100% от себе си."
Поставилата национален рекорд на 3000 м с преп. в Москва Силвия Дънекова обяви, на летището, че вече мисли за почивка, но ще се „събере" за последните си две състезания за 2013 г. Освен в Мача на гигантите тя ще участва и на 3 септември на турнира в Роверето (Ит).

„Като си затворя очите виждам морето, вече не виждам пистата и състезанията, заяви националната рекордьорка на 3000 м стипълчейз с 9:35.66 мин и финалистка от световното в Москва. - Настроение винаги имам, но не знам до колко ще мога да се събера и да направя едно от последните състезания . Ако мога да бягам около личното си, това ще бъде максиумът ми. Вече наистина съм много уморена и не съм сигурна във възможностите ми. Мотивирана съм, както винаги, в това няма промяна, но вече се чувствам емоционално и физически изтощена. През двете седмици след световното първенство успях само да поддържам нивото си по време на тренировка."

Отборното състезание във Валанс стартира утре в 16.20 часа (бг.вр). Балканците ще премерят сили с домакините от Франция, Италия, Германия, САЩ, Украйна, Русия и сборен тим от Скандинавието. Наградният фонд на състезанието е 102 000 евро, като победителя взима 30 000, а последния 3000.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай