Осуетиха хърватска атака на "Радисън"

Осуетиха хърватска атака на "Радисън" | StandartNews.com

Атака срещу ръководството на "Динамо" в хотел "Радисън" готвели хърватски хулигани. Това съобщи пред "Стандарт" източник от МВР, пожелал анонимност. Планът обаче бил надушен от родните полицаи и започнали масовите арести. Гамените от "Лошите Сини Момчета" пристигнали в София не да гледат мача, а да се разправят с ръководството. Те планирали да се съберат на групи пред хотела и да изненадат персонала с обща атака. Крайната цел била братята Зоран и Здравко Мамич.

Президентът и изпълнителният директор на "Динамо" са мразени от хулиганите, повечето от които имат забрана да стъпват на мач. Полицейската акция обаче завърши с общо 67 арестувани хървати. Още 120 техни сподвижници бяха върнати обратно на границата. Около 200 от по-мирните запалянковци на гостите стигнаха до стадиона, но не посмяха да влязат. "Лошите Сини Момчета" ги заплашили с побой в Загреб, ако се появят на трибуните.

Надменният собственик на "Динамо" Здравко Мамич пък загуби ума и дума след срещата. Босът на "сините" засенчи Юсеин Болт. На спринт той се прибра в автобуса, който трябваше да закара тима до летището и така избегна срещата с медии. "Гледаше като рис", обявиха журналисти, които се опитваха да го спрат за коментар. Според хърватите Мамич е спешно е звънял на бившия нападател на тима Едуардо. "Идваш, трябваш ми, давам ти 1 млн евро заплата", крещял Здравко в автобуса. Бразилецът с хърватски паспорт рита в украинския "Шахтьор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай