Оскар Писториус влезе за 6 г. в затвора

Оскар Писториус влезе за 6 г. в затвора  | StandartNews.com

Южноафриканският олимпийски атлет Оскар Писториус бе осъден на 6 години затвор за убийството на приятелката си Рийва Стинкамп. Присъдата влезе в сила веднага след произнасянето и спортистът бе пратен зад решетките.

На на 14 февруари 2013 година той простреля 29-годишната жена 4 пъти през вратата на заключената тоалетна в дома им. Писториус не отрича, че е извършил престъплението, но държеше, че го е направил, тъй като я е помислил за крадец, влязъл в къщата.

През октомври 2014 година той бе осъден на 5 години затвор за непредумишлено убийство. Той изкара една година от присъдата, след което бе пуснат под домашен арест.

Последва обжалване на присъдата от държавното обвинение. В началото на декември миналата година бе постановено, че атлетът, който е с ампутирани крака, трябва да бъде признат в умишлено убийство.

Годините затвор, които предвижда съда за такова престъпление са 15. Но заради различни обстоятелства, взети предвид от съда, той ще лежи само 6.

В същото време в Южна Африка хората изрази недоволството си от намалената присъда, а това недоволство заля местните социални мрежи. Част от хората я приемат като обидна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай