Oще повече адреналин в ефира на MAX Sport

Повече високи скорости, адреналин и много емоции ще предложи програмата на спортните канали MAX Sport

Oще повече адреналин в ефира на MAX Sport | StandartNews.com

Повече високи скорости, адреналин и много емоции ще предложи програмата на спортните канали MAX Sport, които тази година ще излъчват и стартовете от Световния рали шампионат (FIA World Rally Championship). Абонатите на спортните канали на А1 ще имат възможността да наблюдават на живо 13-те старта на вълнуващата автомобилна надпревара, първият от които бе на емблематичното трасе в Монте Карло между 23 и 26 януари.

С добавянето на Световния рали шампионат към програмата на своите спортни канали, А1 отново препотвърждава своя ангажимент към любителите на високите скорости у нас. По MAX Sport българските фенове имат възможност да са съпричастни и със Световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP, американските серии NASCAR, австралийския шампионат Supercars, шампионата Speedway и други.

За почитателите на моторните спортове е известно, че Световният рали шампионат - едно от най-старите и най-трудни автомобилни състезания, е епична битка с часовника. Днес, близо 50 години след първия старт в Монте Карло през 1973 година, WRC продължава да изправя пилоти и автомобилни компании пред едни от най-трудните терени на планетата – от асфалт, през каменисти планински пътища, до лед и сняг.

В 48-мия сезон на Шампионата зрителите на Max Sport ще могат да наблюдават 13 зрелищни състезания, които ще се проведат на шест континента. След старта в Монте Карло 23 – 26 януари, феновете на автомобилните спортове могат да очакват състезанието в Швеция, което ще се проведе от 13 до 16 февруари. Класическото зимно трасе обхваща територията на две държави – Швеция и Норвегия, като преминава през снежни и заледени участъци. Парадоксалното е, че именно това трасе се счита за един от най-бързите кръгове през сезона.

Сезон 2020 в Световния рали шампионат се очертава като непредвидим заради множеството трансфери на пилоти, случили се в последния момент. Световният шампион Ойт Танак ще стартира с Hyundai, а на негово място в отбора на Toyota ще застанат шесткратният шампион Себастиан Ожие и уелсецът Елфин Еванс.

Календарът със състезания, които ще се излъчат по MAX Sport е най-разнообразният и вълнуващ от десетилетия. Африка, Далечният Изток и Тихоокеанският регион се завръщат с рали „Сафари“, рали „Япония“ и рали „Нова Зеландия“.

Рали „Сафари“ в Кения е истинска легенда в спорта, но отсъства цели 17 години от календара. То обещава да бъде едно от най-предизвикателните както за пилотите, така и за автомобилите. Трасето на рали „Нова Зеландия“ се включва за първи път от 2012 г. Маршрутът на чакъл край Окланд е един от любимите на пилотите и нерядко се превръща в истински спектакъл за зрителите. Рали „Япония“ се завръща след десет годишно отсъствие от календара и ще замени рали „Австралия“ като последен кръг в шампионата.

Днешните участници в WRC продължават традициите на оспорвани надпревари. През годините до тук Шампионатът се е превърнал в платформа за създаването на велики шампиони и легенди на автомобилния спорт, като Колин Макрей, Юха Канкунен, Карлос Сайнц, Томи Макинен, Себастиан Льоб, Себастиан Ожие и др. Освен за пилотите, Шампионатът е създал култов статут и на някои автомобилни марки, като Fiat Abarth, Audi Quatro, Lancia Delta, Subaru Impreza и Mitsubishi Lancer.

Освен богато разнообразие за феновете на авто и мото спортовете, спортните канали на MAX Sport излъчват и едни от най-вълнуващите турнири от света на футбола, баскетбола, тениса, бойните спортове, леката атлетика и волейбола. Сред тях са мачовете във вторник от най-големия футболен клубен турнир - Шампионска лига, испанската Ла Лига и италианската Серия А, тенис от сериите ATP 1000, ATP 500 и ATP 250, битките в UFC серии и много други.

За да могат спортните фенове да се насладят на първокласно спортно съдържание, трябва да имат абонамент за пакета MAX Sport Plus, който включва четирите спортни канала MAX Sport.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай