Огромна измама с Михаел Шумахер! Решението

Колко пари ще прибере семейството му

Огромна измама с Михаел Шумахер! Решението | StandartNews.com

Голям скандал, свързан с легендарния пилот Михаел Шумахер, намери своето логично решение в съда. 

Семейството на германеца ще получи обезщетение в размер на 200 хиляди евро от издателите на германското списание Die Aktuelle, което си позволи да публикува “интервю” с бившия пилот от Формула 1.

По-късно стана ясно, че интерюто на Шумахер е генерирано с изкуствен интелект и на практика бившият пилот не е участвал в него.

Говорител на семейство Шумахер потвърди решението на Мюнхенския трудов съд и споразумение от медийната група Funke, издатели на списание Die Aktuelle, без да прави повече коментари. След публикуването на интервюто миналата година, главният редактор на списанието беше уволнен, а групата Funke се извини на семейството на Шумахер, предава dnes.bg.

През април 2023-а списание Die Aktuelle пусна на корица си снимка на усмихнатия Шумахер и обещаващото заглавие "Михаел Шумахер, първото интервю". В статията беше добавено "звучеше измамно реално", но вътре се разкриваше, че цитатите са генерирани от изкуствен интелект, припомня БТА.

От години се правят спецулации за здравословното състояние на Михаел Шумахер. Той не е виждан публично от 2013 година, когато претърпя инцидент по време на ски ваканция и получи сериозна мозъчна травма. Семейството му ревностно пази личния му живот, а информацията, която дава за състоянието на шампиона, е доста оскъдна.

Достъп до германеца имат само най-близките му хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай