Официално: Разследват ЮАР – България

Официално: Разследват ЮАР – България | StandartNews.com

Кейптаун. Приятелският мач между ЮАР и България ще бъде разследван официално от независима правна комисия, подкрепена от ФИФА. Новината обяви генералният секретар на световната футболна централа Жером Валке, след среща със спортния министър на ЮАР.

Разследването обхваща съобщенията за уредени мачове на националния отбор на ЮАР преди световното първенство през 2010 година. Сред тези двубои попада и контролата с България.

От ФИФА обявиха преди време, че имат сериозни доказателства за това, че приятелските мачове на ЮАР с Тайланд, България, Колумбия и Гватемала, играни седмици преди Мондиала, са били уреди от азиатски криминален синдикат.

Двубоят между африканците и нашите национали на 24 май 2010 година завърши 1:1. Той бил манипулиран, за да може ЮАР да се изкачи в световната ранглиста на ФИФА, информира БГНЕС.

Машинациите ставали чрез реферите, назначавани с помощта на подозрителната спортна маркетингова група Football4U. Тя бе контролирана от сингапуреца Уилсън Раж Перумал, който в момента лежи в затвор във Финландия, заради уреждане на мачове в страната.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай