Вторник,

Официално! Левски се озъби на румънските съдии

От: СТАНДАРТ -
2025
Официално! Левски се озъби на румънските съдии
A
A
A

Левски официално се озъби на румънските съдии. Клубът подаде жалба до УЕФА с искане за преиграване на реванша с Хамрун Спартанс.

 „Сините“ са депозирали протест заради грубо нарушение на правилата от страна на румънските съдии, което е повлияло на резултата от мача. Очаква се решението на Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на европейската футболна централа.

Както е известно, Левски се издъни и отпадна от малтийския отбор след изпълнение на дузпи, писа БЛИЦ. Тимът на Станимир Стоилов спечели първата среща като гост с 1:0, но на реванша в четвъртък, игран на "Герена", отстъпи в редовното време с 1:2. Тъй като вече не важи правилото за повече отбелязани голове на чужд терен, се наложи изиграването на продължения. В допълнителните 30 минути нов гол не падна и така се стигна до дузпи, където Хамрун Спартанс показа по-точен мерник - 4:1.

Оказа се обаче, че при втория гол на малтийците има нарушение на правилата, което не беше маркирано от екипа на румънския съдия Ищван Ковач. То обаче действително повлиява на резултата, тъй като Додо, който прави асистенция за гола, се намира в половината на Левски при изпълнението на център след изравнителното попадение на Цунами.

ЕТО ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА СЪОБЩЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ

Левскари,

Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с Хамрун.

Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача.

Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com