“Оазис” печели за четвърти път Kamenitza Фен Купа в Пловдив

“Оазис” печели за четвърти  път Kamenitza Фен Купа в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Тимът на „Оазис" спечели пловдивския регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 за четвърта поредна година. По пътя си към победата те категорично отстраниха всичките си противници, а финалната среща ги изправи срещу тима на „Южен Полъх".

Финалната среща протече равностойно, като и двата отбора играха в духа на феърплей. Първото полувреме мина без да има отбелязано попадение. В началото на втората половина „Оазис" се възползваха от грешка на „Южен Полъх" и се разписаха във вратата им. Няколко минути по-късно последва още едно попадение за „Оазис" и с това се оформи крайното 2:0. Подгласниците „Южен Полъх" може би ще получат своя шанс за реванш по време на Националните Финали в Русе в края на август, когато най-добрите 24 отбора от цяла България ще се впуснат в титанична битка за голямата награда на Фен Купа 2014 – пътуване до легендарния стадион „Маракана" в Рио де Жанейро.

Почетните трета и четвърта позиция бяха заети от „Марица Ветерани" и „Вип Дент", които решиха спора помежду си чрез дузпи. В крайна сметка момчетата от „Марица Ветерани" бяха по-концентрирани и заслужено си спечелиха третото място. Освен призовата четворка, на сцената под арката на Фен Купа се качиха и отличените с индивидуални награди. Васил Кузманов от „Марица Ветерани" грабна приза за „най-добър вратар", Христо Чалъков от „Вип Дент", получи титлата „най-атрактивен състезател", а момчетата от тима на „Аматьорите" единодушно бяха обявени за „най-спортсменски отбор" на полуфиналите под тепетата.

За двата дни от програмата на стадион „Пловдив" бяха вкарани близо 250 попадения, а титлата за най-резултатен отбор грабнаха шампионите „Оазис". Със своите 23 попадения те дадоха най-голям принос за социалната кауза „Дари гол" и си спечелиха правото да излъчат свой представител за „Звездния мач" на Фен Купа 2014, който ще се проведе под патронажа и с участието на Христо Стоичков и приятели след края на турнира. В рамките на кампанията „Дари гол" всяко попадение реализирано по време на турнира ще бъде отчетено като дарение от 1 лев. Събраните средства ще се инвестират в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони на Kamenitza Фен Купа 2014. До момента са отбелязани общо 6975 гола.

Вниманието на стотиците фенове бе раздвоено между зрелищните дербита и игрите на корпоративните партньори на Фен Купа. Чисто нов Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL бе спечелен от Георги Киров от Пловдив, а Георги Спасов от Пазарджик си тръгна от стадион „Пловдив" с ваучер за спа-уикенд за двама в Банско от „Футболното жонглиране" на Ford Moto-Pfohe. Най-мощният удар в играта на Samsung „Силен шут"- 115км/ч бе регистриран от Петър Трендафилов от село Калековец, който получи оригинална фланелка на Челси. Най-ловък сред участниците в „Предизвикателството" на adidas бе Ангел Илиев от Пловдив. Той бе награден с оригинална топка от спортния бранд, с която да продължи да усъвършенства футболните си умения.

Следващата спирка по пътя на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е в Шумен, на стадион „Панайот Волов", където най-добрите 32 тима от областите Разград, Шумен и Търговище ще се впуснат в битката за Маракана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай