Нургюл с първи думи на родна земя! Разкри следващата цел

Салимова направи сензация на Световната купа по шах

Нургюл с първи думи на родна земя! Разкри следващата цел | StandartNews.com

"Давам най-доброто от себе си, тъй като обичам да играя шах. Знам, че съм талантлива и ако се трудя и всичко върви добре, ще се представя добре за себе си, за родителите си и за страната ни".

Това каза пред журналисти Нургюл Салимова, цитирана от БНТ. Днес талантливата ни шахматистка, която завоюва второто място на Световната купа по шах за жени, се прибра у дома.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада за Нургюл на границата. Кой я посрещна? СНИМКИ

"Изморително беше, 40 дни играя шах, Световната купа беше много стресираща, финалът беше много стресиращ. Най-трудното беше да издържа психически и от това, че не мога да прегърна родителите си, а давам интервюта".

Нургюл обясни, че от малка е свикнала да е сама по състезания. В момента гледа към предстоящите турнири, а следващата ѝ голяма цел е да стане гросмайстор за мъже. Изрази радост и благодарност за огромната подкрепа.

"Много съм емоционална последните дни и много се радвам, че срещам такава любов и подкрепа от хората и се радвам, че оценяват това, което правя".

Нургюл Салимова направи сензация на Световната купа, като по пътя си среброто преодоля шест съпернички, а на финала се изправи срещу третата в света Александра Горячкина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай