НСА спасява мемориала „Цветанка Христова”

НСА спасява мемориала „Цветанка Христова” | StandartNews.com

София. Националната спортна академия „Васил Левски" спаси провеждането на петия мемориал „Цветанка Христова". Състезанието в памет на великата българска атлетка трябваше по традиция да се проведе на националния стадион „Васил Левски". От Национална спорта база в чиито активи е съоръжението обаче поискали на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) еднодневен наем за ползване на стадиона от близо 6000 лв.

"За първи път от Министерството ни искат авансово плащане за съоръжение, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. "За наем поискаха 3000 лв. без ДДС, 500 лв. без ДДС за озвучаване за 8 часа и по 100 лв. за всеки следващ час, 2000 лв. за почистване. Общата сума надхвърля целия бюджет на турнира. От НСА не ни искат никакъв наем. Това са фактите. Изключвам моментите, че става дума за турнир със записани за участие над 800 деца и за Цветанка Христова."

Така състезанието ще е на стадиона на НСА на 30 април от 12,00 ч, а от 9.30 часа ще има демонстрация на програмата „Детска атлетика".

Карамаринов разкри, че е готов във всеки момент да подпише договора с МФВС, въпреки, че парите са орязани с 50%. „Правя това заради клубовете, които от началото на 2013-а не са взели и стотинка. Същото е положението и с елитните ни атлети. – допълни президентът на БФЛА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай