Новият фенклуб на Берое отвори врати в 19,16 ч.

Новият фенклуб на Берое отвори врати в 19,16 ч. | StandartNews.com

Представен бе и юбилейният спортен алманах „100 години светът е Берое"

Точно в 19 часа и 16 минути в понеделник вечер в чест на годината, в която е учреден футболния клуб „Берое" /1916/, фойерверки ознаменуваха официалното откриване на новия фенклуб на привържениците на отбора. Помещенията, предоставени от общината, са ремонтирани и обзаведени изцяло със средства на феновете и спонсори, похвалиха се от фенклуба. Те са финансирали и издаването на обемист алманах, над 400 стр, „100 години светът е Берое". „В тази уникална книга е събрана цялата статистика на вековния тим – от 20-те години на миналия век до наши дни – от емблемите и екипите до всичко за мачовете, играчите и голмайсторите на тима, представиха го неговите автори, журналистите Румен Славов и Наньо Нанев.

Лентата на новия клуб прерязаха старозагорският градоначалник Живко Тодоров и един от легендарните футболисти от 70-те години – бързоного крило Георги Белчев, капитан на тима, извоювал бронзовите медали през 1972 г.

„Благодарение на феновете Берое е жив, има го и ще го има поне още 100 години и аз им благодаря и ми пожелавам да продължават да го подкрепят понякога и с нестандартни средства, както изгониха един недостоен президент", похвали привържениците на тима кметът Живко Тодоров.

Днес е кулминацията на тържествата за вековния юбилей на Берое. Те ще започнат в 18 ч. на градския стадион с награждаване на футболисти-ветерани, спортни деятели и общественици с принос за развитието на любимата игра в Града на липите. След това ще се проведе и приятелския двубой между актуалния вицешампион на България Берое и сръбския гранд Партизан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай